22:47, sre, 17. Jul

Nadzorni svet Nigrada še ni imenoval novega direktorja

Nadzorni svet Nigrada na četrtkovi seji ni izbral novega direktorja, temveč ga bodo imenovali predvidoma januarja, ko bodo ustrezno popravili statut družbe.

Nadzorni svet Nigrada je nameraval na četrtkovi seji med kandidati, ki so se prijavili na javni razpis, izbrati novega direktorja družbe, a tega ni storil, temveč je nadzorni svet upravo zadolžil, da skliče skupščino, na kateri se bo moral ustrezno spremeniti statut družbe.

Nigrad Maribor. Foto: Nino Verdnik
Nigrad Maribor. Foto: Nino Verdnik

V 9. členu statuta podjetja Nigrad, ki je v večinski lasti mariborske občine piše, da “direktorja družbe imenuje in odpokliče nadzorni svet po predhodnem soglasju župana Mestne občine Maribor”. Kot kaže je postopek v nasprotju z zakonom o gospodarskih družbah. “Nadzorni svet se je na zadnji seji seznanil z neodvisnim pravnim mnenjem glede veljavnosti posameznih določil statuta družbe. Glede na ugotovitve je nadzorni svet zavzel stališče, da upravo zadolži za sklic skupščine s predlogom, da se sporna določila s spremembo statuta črtajo,” je za naš portal pojasnil Matjaž Mihelak.  “Postopek imenovanja direktorja bomo izvedli v skladu s statutom družbe in sicer v najkrajšem možnem času po izvedeni skupščini”, je še dodal.

Na Mestni občini Mariborpa pojasnjujejo, da so spremembo statuta predlagali že sami,a da potrebujejo za to na skupščini 75 odstotkov glasov, kar pomeni tudi podporo DUTB. K temu so dodali, da želijo sklic skupščine in spremembo družbene pogodbe opraviti v najkrajšem času.
Mihelak je ob tem še dodal, da so za razpis direktorja Nigrada prejeli 8 vlog, od tega jih je bilo popolnih 7. “Z vsemi 7 kandidati so bili opravljeni predstavitveni pogovori,” je dejal. Ocenjujejo, da bo nov direktor družbe imenovan v prvi polovici meseca januarja, do takrat pa bo Nigrad vodil Matjaž Krevelj. 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.