02:23, pet, 26. Apr

Naši športniki v dveh urah osvojili sedem medalj, med dobitniki tudi Mariborčanka





Sedmi tekmovalni dan, je bil za slovensko reprezentanco, ki nastopa na Sredozemskih igrah v Oranu zagotovo najuspešnejši do sedaj. V dobrih dveh urah so naši športniki in športnice osvojili kar 7 kolajn ter bero odličij dvignili na številko šestnajst.

Kot prva sta na stopničke za najboljše stopila Živa Dvoršak in Luka Lukić, ki sta osvojila bronasto kolajno v mešanih strelskih ekipah. Na 10m z zračno puško sta s 16:12 premagala Hrvata Valentino Guštin in Mirana Maričića. Tilen Finkšt je v cestni dirki kolesarjev osvojil četrto mesto ter za las zgrešil odličje, dvigovalka uteži Nastasja Štesl pa je bila v kategoriji do 59 kg sedma v potegu (77 kg) in osma v potegu in sunku (95 kg) kar sta njena najboljša mednarodna dosežka. Brez finala sta z zračno pištolo na 10m ostala na 13. mestu Denis Bola Ujčič in na 15. Sara Ščuri. Na cestni dirki so slovenske kolesarke osvojile 8. mesto (Eugenia Bujak), 12. mesto (Nika Bobnar) ter 18. mesto (Urška Pintar). Tjaša Sušnik je odstopila, Špela Kern pa zaradi okužbe s koronavirusom ni nastopila.

Foto: Aleš Fevžer

Na 200 metrov prosto dve medalji

Kmalu zatem pa se je pričelo zmagovalno slovensko popoldne. Najprej smo spremljali nastope plavalcev, kjer so se odličja vrstila eno za drugim. Kot prva je v bazen skočila Neža Klančar, ki je v disciplini 50m delfin za sedem stotink zgrešila svojo drugo bronasto kolajno na teh igrah. Sledil ji je plavalec Peter John Stevens, ki je na 50m prsno osvojil bron. Nadaljevali sta Janja Šegel ter Katja Fain, ki sta osvojili zlato oz. srebrno kolajno na 200m prosto. Naslednji se je v bazen podal mladi plavalec Anže Ferš Eržen, ki je v disciplini 400m mešano Sloveniji priboril srebrno kolajno ter pri komaj 19 letih postavil državni rekord. Skoraj istočasno je na sosednjem atletskem stadionu atlet Filip Jakob Demšar v disciplini 110m ovire postavil članski državni rekord in se zanesljivo uvrstil v jutrišnji finale. V isti disciplini je tekmoval tudi Jure Grkman, ki pa je izpadel kot deseti in končal s tekmovanjem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.