11:59, pet, 26. Apr

Od jutri možne prijave na zborovski festival Europa Cantat 2021, ki ga bo poleti gostila Ljubljana





Od jutri, 15. decembra 2020 se lahko pevski zbori, družine, pari in posamezniki prijavijo na Festival Europa Cantat, enega največjih zborovskih festivalov, ki ga bo naslednje poletje gostila Ljubljana.

Vir: Pixabay.com

Priprave na enega največjih mednarodnih zborovskih festivalov Europa Cantat 2021, ki ga bo Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Evropske zborovske zveze gostila prihodnje poletje, z velikim optimizmom potekajo tudi v tem zahtevnem času. Organizatorji bodo tako že jutri, 15. decembra 2020, odprli prijave na festival, na katerega vabijo zbore, družine, pare, posameznike ter vse ljubitelje zborovske glasbe, ne glede na starost in predznanje. Vsi, ki želijo na festivalu aktivno sodelovati, se lahko prijavijo na festivalski spletni strani. Cene za slovenske udeležence bodo nižje (cenik), prijavnine pa fleksibilne, kar pomeni, da bodo organizatorji v primeru sprememb, povezanih s covid-19, prijavnine vrnili. Prijave na festival bodo odprte do 15. februarja. 2021.

Festival vsake tri leta v drugem evropskem mestu

Festival Europa Cantat poteka vsake tri leta v drugem evropskem mestu in pomeni veliko priznanje tako državi kot izbranemu mestu, saj so pogoji izbora izjemno zahtevni. Med pevci s celega sveta je izjemno priljubljen in jih običajno gosti kar okrog 4.000. Festival je namreč netekmovalne narave, namenjen izobraževanju, koncertom in druženju ob pesmi.

Festival z mentorji, množičnim petjem na prostem, koncerti vabljenih tujih zasedb …

Ljubljana bo torej poleti postala pojoče mesto, v katerem se bo med 16. in 25. julijem na 40 prizoriščih odvilo skoraj 200 glasbenih dogodkov. Udeleženci in obiskovalci se bodo lahko udeležili številnih ateljejev z vrhunskimi mentorji, množičnega petja na prostem, koncertov vabljenih tujih zasedb, drsalne revije ob zborovskem petju v živo ter številnih drugih projektov. »Vemo, da ponujamo fantastičen festival za vse, ki radi pojejo in so z glasbo kakorkoli povezani. Verjamemo, da se bodo ljudje z optimizmom ozrli v prihodnje poletje in ga del preživeli tudi z nami,« je povedala vodja festivala Europa Cantat Ljubljana 2021 Urška Bittner Pipan. Ob tem je še poudarila, da je eden največjih zborovskih festivalov, ki bo k nam pripeljal velike mednarodne zvezde zborovskega petja, za slovenske udeležence in udeleženke odlična priložnost, da stopijo v stik z najboljšimi ustvarjalci in se seznanijo z aktualnim svetovnim dogajanjem na področju različnih zvrsti vokalne glasbe.

Prijave na festival so od 15. decembra 2020 možne preko te spletne strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.