00:17, pet, 3. Maj

Odvetnik udaril ptujskega župana (dopolnjeno)





Na Ptujskem gradu je danes, v četrtek – 12. maja prišlo do incidenta. Znani odvetnik naj bi v obraz udaril ptujskega župana Mirana Senčarja.

Kot so sporočili iz Mestne Občine (MO) Ptuj, je na  pogostitvi po uradnem delu današnjega sprejema ob 45. obletnici območne Obrtno – podjetniške zbornice, k družbi župana ptujske občine Mirana Senčarja pristopil znan ptujski odvetnik in ga s pestjo udaril v obraz.

Fizični napad se je po navedbah MO Ptuj nadaljeval z verbalnim izzivanjem in telesnim provociranjem pretepa. “Župan se na provokacije ni odzval. Dogodek je zapustil in o napadu takoj obvestil policijo. Na kraju dogodka je policija sestavila zapisnik in župana poslala na zdravniški pregled; sam pa pravi, da je le lažje poškodovan. Storilca policija na dogodku ni našla,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Po neuradnih podatkih naj bi ga udaril Igor Majnik, odvetnik ravnateljice Vrtca Ptuj Božene Bratuž. Na mariborski policijski upravi so sicer potrdili, da obravnavajo primer povzročitve lahke telesne poškodbe, do katere je na tej lokaciji prišlo okrog 15:00, pa poroča spletni portal Žurnal24.si.

Miran Senčar, župan MO Ptuj.
Miran Senčar, župan MO Ptuj.

Senčar: “Napad obsojam”

Se je pa glede incidenta odzval tudi ptujski župan sam, ki je med drugim dejal, da napada ni na noben način provociral in nanj naj tudi ne bi reagiral. “Vse skupaj pa se je zgodilo tudi pred pričami, ki so to potrdili tudi policiji. Takšnega načina reševanja kakršnihkoli osebnih zamer ali konfliktov ne odobravam, ne glede na njihovo vsebino, in ga globoko obsojam,” je v sporočilu za javnost zapisal Senčar in še dodal, da se bodo na občini sedaj poslužili vseh pravnih sredstev in pri organih pregona sprožili tudi uradni postopek.

Majnik: “Sami lahko sklepate, kdo je koga napadel”

Je pa za časopisno hišo Večer izjavo podal tudi Igor Majnik: “Med nama z županom so, kot je znano, že dolgo tlele napetosti, in ker sem se počutil izzvanega in napadenega, sva se res zapletla v manjši spor. Navsezadnje sem precej starejši od njega in sami lahko sklepate, kdo je koga napadel, vendar pa na srečo ni bilo nič resnejših poškodb. Sem pa poklical policijo, ker želim, da bi se konflikt obravnaval na nepristranski in pošten način. Bilo je dovolj očividcev, ki bodo lahko s pričevanjem v postopku prispevali k poštenemu in pametnemu razreševanju tega nehotenega incidenta.”

Za telesno poškodbo tudi zapor do enega leta

In kakšna kazen je zagrožena za tovrstno dejanje? “Kdor koga tako telesno poškoduje, da je bil zaradi tega začasno okvarjen ali oslabljen kakšen del njegovega telesa ali njegov organ, ali je poškodovančeva zmožnost za delo začasno zmanjšana ali je prizadeta njegova zunanjost ali je začasno okvarjeno njegovo zdravje, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta,” o povzročitvi lahke telesne poškodbe pravi Kazenski zakonik.

 

Več podrobnosti o samem dogodku, in ali je incident povezan s težavami med vrtcem in Občino Ptuj, bo znanega jutri.

Sicer pa smo o nestrinjanjih med ravnateljico ptujskega vrtca in županom Senčarjem že poročali:

Ravnateljica Vrtca Ptuj in župan še vedno na nasprotnih bregovih

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.