08:15, pet, 10. Maj

Odziv MOM na prijavo KPK, ki jo je podala Auerjeva LPR





Vodstvo Mestne Občine Maribor je podalo pisni odziv na današnjo novinarsko konferenco, kjer je predsednik LPR Stojan Auer pojasnil, da so oddali prijavo protikorupcijski komisiji zaradi – po njihovem – sporne sklenitve podjemne pogodbe za svetovanje, ki jo je sklenil župan Andrej Fištravec z mestnim svetnikom Andrejem Verličem.
Kot so zapisali na MOM, je Mestna občina Maribor sklenila podjemno pogodbo z Andrejem Verličem, poveljnikom civilne zaščite MOM, za opravljanje nalog in del v sklopu medmestne pomoči občini Kraljevo, ki niso v sklopu opravljanja nalog poveljnika civilne zaščite. Pogodba je sklenjena za obdobje šestih mesecev in predvideva plačilo v višini 800 EUR na mesec.

K temu dodajajo: “Gospod Verlič za opravljanje nalog poveljnika civilne zaščite ne dobiva plačila, za poveljnika civilne zaščite pa je bil imenovan na predlog dolgoletnega poveljnika Slobodana Stojanoviča. Na službi za zaščito in reševanje je trenutno redno zaposlena ena oseba, ta pa ni kvalificirana za vodenje in upravljanje projektov, ki so predmet podjemne pogodbe:

– Priprava in organizacija pomoči mestu Kraljevo v Republiki Srbiji,
– Priprava projekta in izvedba delovne akcije mladih gasilcev in drugih mladih iz Maribora v Kraljevu v Republiki Srbiji,
– Načrtovanje in organizacija delovnega obiska direktorjev komunalnih podjetij v Srbiji in vzpostavitev kontaktov med podjetji,
– Priprave na podpis dogovorov o sodelovanju med podjetji Maribora in Kraljeva,
– Priprava projekta predstavništva Maribora v Kraljevu in predstavništva Kraljeva v Mariboru.”

mom

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.