03:27, tor, 7. Maj

Opečen 4-letnik čakal na obravnavo: “Opravičujemo se. Časovni odmik začetka obravnave pa ni vplival na potek obravnave.”





Poročali smo že, da je 4-letnik, ki je zaradi testa čakal na urgenci, razvil hujšo obliko respiratornega virusa. Minister za zdravje Janez Poklukar je po petkovem zapletu s sprejemom otroka z opeklinami opravil razgovor z vodstvom celjske bolnišnice. Tam so mu pojasnili, da so odredili strokovni nadzor, ki bo razjasnil okoliščine.

Opravičili so se staršem in obžalujejo, da je čakal v avtomobilu

Strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Radko Komadina se je staršem opravičil je pa dejal, da je izredni strokovni nadzor v celjski bolnišnici pokazal, da časovni odmik začetka obravnave dečka z opeklinami ni vplival na potek obravnave. Otrok je na obravnaval v avtomobilu: “Na dvorišču imamo šotor in kontejner, tam imamo prostore, ker preprosto nimamo dovolj prostora, da bi vse uvrstili v zidano stavbo.” Priznal je, da je njihova napaka ta, da je čakal v avtomobilu. Naj bi šlo za lažjo poškodbo. “Bolečine so bile in to smo v razgovoru s starši obžalovali. Upamo, da se to ne bo več ponovilo.”

“Obljubljam, da pri pacientih, ki so nujni, ne bo več prihajalo do zamikov obravnave, tudi če PCT pogoj ne bo izpolnjen,”  je z 24UR dejala direktorica SB Celje Margareta Guček Zakošek, ki se je malemu bolniku in njegovi družini za nevšečnosti tudi sama opravičila.

Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.