13:30, sre, 8. Maj

Otroci posadili vetrnice miru





“Vetrnice za mir nosijo v sebi pomembno sporočilo – mir ne pomeni zgolj stanja brez vojne, mir pomeni stanje brez spopadov, nemirov in vznemirjenj na vseh ravneh,” so dejali danes na Rožnem griču v mestnem parku Maribor.

Vrtnice miru so simbol, s katerimi so letos želeli prebuditi mlade v zavedanju, da je nujno potrebno vzgajati v sebi človeške vrednote. V okviru tedna otroka in tedna prometne varnosti so nadaljevali s projektom “Vetrnica za mir” tudi letos. Po besedah ravnateljice Osnovne šole prežihovega Voranca Maribor, Janje Bukovec, gre za umetniški projekt, s katerim sta že leta 2005 pričela učitelja likovnega pouka na Floridi. Tudi na Osnovni šoli Prežihovega Voranca, so učenci preko svojega izdelovanja vetrnic izrazili svoja občutja. Ravnateljica pa je ob tem poudarila, da so vetrnice izdelovali samo iz starega, tršega papirja.

Otroke je ob posajenju “Vetrnic za mir” pozdravil in nagovoril tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, ki se je ob tej slovestnosti spomnil na svoje otroštvo, ki ga je preživljal v parku. O “Vetrnicah za mir” pa je dejal: “Tako smo v Mariboru, z vami z vašim delom in vašim navdušenjem postali del velikega sveta, saj tudi drugi otroci delajo takšne vetrnice in se z njihovim vrtenjem na našem modrem planetu marsikaj spremeni. Kajti čas v katerem živimo potrebuje veliko sprememb.”

vetrnice maribor (2)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.