18:13, ned, 5. Maj

Plečka bo zamenjal Krevelj





Potem, ko so predstavniki zaposlenih v mariborskem komunalnem podjetju Nigrad danes ponovno opozorili na nevzdržne razmere v podjetju zaradi pogostega menjavanja direktorjev. Danes popoldan, na seji nadzornega sveta Nigrada pa so potrdili, da funkcijo v.d. direktorja prevzame Matjaž Krevlj.

Matjaž krevlj, bodiči v.d. direktorja podtja Nigrad
Matjaž krevlj, bodiči v.d. direktorja podtja Nigrad

Spomnimo: Na seji nadzornega sveta Nigrada 13. julija, so pristojni zaključili razpis za direktorja podjetja, saj niso prejeli pozitivnega predhodnega mnenja s strani župana Mestne občine Maribor za imenovanje Marka Plečka. Skladno z določili mora namreč župan Mestne občine Maribor podati predhodno soglasje za predlaganega kandidata pred imenovanjem direktorja podjetja.

Zato je nadzorni svet na današnji seji sprejel sklep, da se ponovno izvede javni razpis zaradi izbire oz. imenovanja direktorja družbe, saj izmed prijavljenih kandidatov na razpisu za direktorja družbe Nigrad d.d. ni bil izbran nihče.

Zato je nadzorni svet glede  na prenehanje funkcije vršilca dolžnosti Marka Plečka, za novo 6 mesečno obdobje oz. najkasneje do izvolitve novega direktorja za vršilca dolžnosti, ki bo pričelo z ponedeljkom 24. julija,  imenoval  Matjaža Krevlja, ki je trenutno zaposlen v kabinetu župana.  Na osnovi dopisa nadzornemu svetu s strani župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca, pa izhaja, da bo Krevelj prejel tudi njegovo pozitivno predhodno soglasje k imenovanju.

Kot je povedal podpredsednik nadzornega sveta Igor Muhič, so se za Krevlja odločili na osnovi včerajšnjega pisma župana, ki vztraja, da Plečko ni primeren za direktorja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.