Policisti občanu rešili življenje

V sredo, 14. aprila 2021, sta policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje opravljala naloge v celjskem mestnem jedru. Na Vrunčevi ulici je do njiju prišel občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega objekta našel neodzivnega moškega.

Slika je simbolična.

Policista sta takoj odšla v objekt, kjer je dejansko ležal moški, ki ni kazal znakov življenja. Policista sta nemudoma začela oživljati moškega. O dogodku sta takoj obvestila Regijski center za obveščanje in celjski Operativno komunikacijski center, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje.

Pri postopku oživljanja so se policisti izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči ter jim v nadaljevanju pomagali še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila. Prav hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da je 39-letni moški preživel. Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra za obveščanje, ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj pomagala z napotki za oživljenje osebe, so zapisali na PU Celje in dodali, da so njihovi policisti znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi njihovo temeljno poslanstvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV