16:36, ned, 5. Maj

Policisti po umoru v Sladkem vrhu pridržali 63-letnika





Mariborski kriminalisti še vedno preiskujejo dogajanje v zvezi s torkovo večerno družinsko tragedijo v Sladkem Vrhu pri Šentilju, v kateri je 63-letni moški z nožem zabodel 38-letnega sina, ki je na kraju dogodka umrl.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Maribor Bojan Kitel, je osumljeni v policijskem pridržanju.

Ogled kraja dejanja so ponoči prekinili

“Policisti so takoj po prihodu kraj zavarovali in prijeli 63-letnega državljana Slovenije, za katerega obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je storil kaznivo dejanje umora,” je dejal Kitel in dodal, da so o dejanju obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, ki sta že opravili ogled na kraju dogodka.

Po Kitlovih besedah policija še vedno preiskuje okoliščine in motiv za krvavo dejanje, doslej pa so ugotovili, da je osumljeni žrtev okoli 20:30 zabodel z nožem. Ker je bilo dejanje storjeno v nočnem času, so ogled kraja dejanja ponoči prekinili, z njim in z zbiranjem obvestil pa nadaljujejo danes. Šele ko bodo s temi postopki zaključili, bodo lahko podrobnosti sporočili tudi javnosti.

Zabodel naj bi ga naravnost v srce

Za zdaj zaradi poteka preiskave ni mogel povedati, ali je bil storilec v vinjenem stanju, je pa Kitel povedal, da se je družina v Sladki Vrh preselila pred nekaj leti.

Po poročanju Večera so umorjenega takoj po dejanju pred hišo najprej oživljali sosedje, nato reševalci, a je bila rana, z nožem zadana naravnost v srce, prehuda. Žrtev je v Sladkem Vrhu živela pod skupno streho s staršema in svojo partnerko, domačini pa domnevajo, da je zločinu botroval alkohol, ki naj bi bil pri osumljenem pogosto prisoten.

Gre za prvo letošnje tovrstno kaznivo dejanje na območju Policijske uprave Maribor, tudi lani so v Podravju beležili en umor.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.