03:24, pet, 26. Apr

Ponovno podeljena priznanja najboljšim dijakom SERŠ-a





Elektro Maribor tudi letos že deveto leto zapored podeljuje nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju. Znani so letošnji najboljši dijaki Srednje elektro in računalniške šole Maribor. To so Matic Šulc, Primož Pliberšek in Chris Zerjavic.

Vir: Elekro Maribor

Elektro Maribor in Srednja elektro in računalniška šola Maribor sta tudi v šolskem letu 2019/2020 podelili nagrade za inovativnost na strokovnem področju in odlične dosežke v izobraževanju trem najboljšim dijakom SERŠ-a, in sicer Maticu Šulcu, Primožu Pliberšku in Chrisu Zerjavicu. Vsi trije so dijaki zaključnega letnika programa elektrotehnik oz. tehnik računalništva. Priznanja sta dijakom podelila ga. Irena Srša Žnidarič, ravnateljica SERŠ-a in g. Benjamin Vergles, organizator praktičnega pouka na SERŠ-u. Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 €, drugouvrščeni srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 €, tretjeuvrščeni pa bronasti znak in nagrado v višini 100 €. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, meni: “Zaposleni v Elektru Maribor stremimo k odličnosti v poslovanju družbe. Vitalni pomen stabilne in kakovostne distribucije električne energije za prebivalstvo, družbene sisteme in gospodarstvo se je prepričljivo pokazal tudi v aktualnih razmerah. Zavedamo se pomena izobraževanja in prenosa dobrih praks. Del tega uresničujemo znotraj Akademije distribucije, del pa s sodelovanjem z izobraževalnimi institucijami. Zaradi družbene odgovornosti spodbujamo tudi odličnost v srednjih šolah elektro usmeritve na našem oskrbnem območju. Tako tudi letos nagrajujemo najboljše dijake srednjih šol. Nagrajencem iskreno čestitamo in želimo, da z odličnostjo v izobraževanju in delu nadaljujejo še naprej. Šoli, ki je dijake vzpodbujala na poti do uspehov, mi pa smo skupaj zgradili odlično partnerstvo, pa uspešno delo v izzivov polnih razmerah.

Irena Srša Žnidarič, ravnateljica SERŠ-a, je ob tem povedala: “Letošnji naj dijaki niso samo uspešni promotorji elektrotehnike in računalništva, temveč tudi družbeno odgovorni mladi ljudje. Svoje znanje nameravajo nadgrajevati na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. V SERŠ-u pa ugotavljamo, da postanejo naši najboljši dijaki tudi kasneje v življenju na nekem področju zelo uspešni in odgovorni ljudje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.