14:09, pet, 26. Apr

Pozor! Arso za naše kraje izdal rdeče opozorilo





Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi povečane količine padavin za naše kraje, torej severovzhod države, izdala rdeče opozorilo.

Dež je že zjutraj zajel naše kraje, deževalo pa naj bi po celotni državi. Najmočnejše padavine pričakujejo vremenoslovci v jugovzhodni Sloveniji danes dopoldne in sredi dneva, v severovzhodni pa danes popoldne in zvečer: “Najmočnejše padavine pričakujemo danes do večera v vzhodni Sloveniji, kjer bodo ob tem vodotoki močno narasli, povečala se bo tudi nevarnost zemeljskih plazov.”

Najbolj bodo narasle reke, ki so se v preteklih dneh že razlivale, in sicer reke s povirji v Slovenskih goricah, na Pohorju, Halozah in v porečju Krke, še navajajo na Arsu. Poplavljene površine se bodo povečevale popoldan in v noči na sredo. Ob močnih nalivih na tem območju so verjetna poplavljanja hudourniških vodotokov, na več mestih lahko zastaja in poplavlja padavinska in zaledna voda. Reki Pesnica in Ščavnica lahko poplavita tudi v večjem obsegu. Razlivanja rek so verjetna tudi drugod na vzhodu Slovenije.

Močno bodo narasli vodotoki, nevarnost plazov

V manj kot 24-ih urah bo na omenjenih območjih padlo od 30 do 60, krajevno pa lahko tudi okoli 80 litrov dežja na kvadratni meter, opozarja Arso. Dodajo, da bodo zaradi obilnega deževja močno narasli vodotoki.

VIR: Agencija RS za okolje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.