13:38, ned, 5. Maj

P+R parkirišče na Ptuju sameva





Eno leto je minilo, odkar so na Ptuju Zadružni trg uredili v “Park and ride” parkirišče. Tam bi lahko parkiralo nekaj več kot sto avtomobilov, vendar so pričakovanja očitno bila previsoka. Parkirišče danes sameva.

parking6

Odkar je parkirišče plačljivo na P+R parkirišču le redko parkira kakšen avtomobil. Namen tovrstnega parkirišča, “Park and Ride” oziroma v slovenščini “Parkiraj in se pelji z avtobusom” je ta, da imajo vozniki možnost parkirati na obrobju in se z javnim prevozom peljati v središče mesta.

parking 1

Miran Senčar, župan Mestna občina Ptuj: “Parkirišča park and ride nismo zgradili, da bi tam zaračunavali ne vem kakšne vsote. To je namenjeno predvsem turistom. Čez zimo tam res ni bilo avtomobilov, mi pa pričakujemo, da bo sedaj ko se bo pričela sezona, parkirišče kljub temu polno.”

V bližini “P+R parkirišča” je sicer neurejeno parkirišče, kjer občani in občanke parkirajo zastonj. “Nepošteno bi bilo do občanov, da bi jim to parkirišče ogradimo in zahtevamo, da parkirajo na novem park and ride parkirišču,” pravi Senčar.

Da parkirišče sameva, so na prejšnji seji mestnega sveta opozorili tudi nekateri ptujski svetniki. “To je nova pridobitev za Ptuj in žalostno je, da je prazno. Verjetno Ptujčani in tisti potencialni uporabniki tega parkirišča še niso prepoznali njegove kvalitete,” meni Andrej Lazar (SD).

Predlagali so, da se cena parkiranja prehodno zniža. “Parkirišče je dobro. Ima tudi dostop do javnega prevoza, zato je škoda, da sameva, “dodaja Lazar.

Več pa v današnjem Občinskem informatorju ob 18:30 na BKTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.