02:21, pet, 26. Apr

Pred zaključkom sezone, se bo Odprta kuhna še ustavila na Ptuju





Pred zaključkom jubilejne 10. sezone se bo Odprta kuhna s svojo pisano karavano najboljših slovenskih obedovalnic še enkrat oglasila na Ptuju. V soboto, 8. oktobra, bo slikovita kulinarična tržnica znova gostovala na Mestnem trgu, kjer se bodo dobrovoljni jedci lahko med več kot 25 stojnicami s pestro ponudbo jedi in pijač pomudili med 11. in 21. uro.

»Na Ptuj se vedno radi vračamo in veseli nas, da nas je v teh letih toliko obiskovalcev vzelo za svoje. Lepo je videti, kako vsakič preverijo, ali smo s seboj pripeljali koga novega in poiščejo jed, ki je še niso poizkusili. Prepričan sem, da bodo tudi tokrat odkrili kakšno uspešnico in morda izbrali svojega novega favorita,« se predzadnjega gostovanja v 10. sezoni najbolj priljubljenega kulinaričnega projekta daleč naokoli veseli soustanovitelj Lior Kochavy, in dodaja, da brez zavzetih soorganizatorjev z Zavoda za turizem Ptuj izvedba Odprte kuhne gotovo ne bi bila tako uspešna.

Sproščeno kulinarično druženje na Ptuju bo znova zaznamoval izjemen nabor dobrot, ki bo obsegal vse od najokusnejših zakladov svetovne kulinarike, pristnih domačih klasik ter sodobnih pouličnih umetnin. Ob različnih stejkih, rebrcih, burgerjih, odojku in hotdogih se bodo sline pocedile mesojedcem, v dobrotah Afrike, Indije, Tajske in Kitajske pa bodo lahko uživali ljubitelji eksotičnih okusov. Tu bodo seveda še domače jedi, kot so štruklji, njoki in bovški krafi, pa vrsta čudovitih slaščic, vključno z zrolanim sladoledom, ljubkimi kornetki in španskimi churrosi. Veseli jeseni bodo obiskovalci lahko nazdravili z izborom vrhunskih vin, kraft piva in drugih osvežujočih pijač. Ko organizacijska ekipa Odprte kuhne naznani, da je na Ptuj povabila najboljše obedovalnice ob blizu in daleč, to misli povsem dobesedno, saj bodo na Mestni trg priropotali tako ponudniki iz Goriških brd kot iz Rabelčje vasi.

Za lažje načrtovanje dodajamo tudi seznam sodelujočih obedovalnic:

Atelier Karim, Birdie Foodielab, TWISTER Ice Cream Rolls, Toro, Food Point, Indijska restavracija Namasté, Taverna Tatjana, Skuhna, Roza Slon, WB – Tavarneta, Super hrust, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Dnevni bar pr’Mrtinet, Moji štruklji Slovenije, Argentino Steakhouse, Stories by Lea, Restavracija Kitajski vrt, Dežela okusov, Pri babici Marici, TINK superfood cafe, Altrokè, Craft Beer, Pie Shop, Gostilna Grabar in Punkt Kotlje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.