03:16, pet, 29. Sep

Predsedniško kandidaturo vložil tudi Logar

Kandidaturo za predsednika republike je danes vložil tudi poslanec SDS Anže Logar. Obljublja, da se bo s svojim volilnim programom zavzemal za oblikovanje spodbudnega gospodarskega okolja, vključevanje mladih, zeleno preobrazbo ter vprašanje varnosti in zunanje politike, pri čemer bo po njegovem potrebno sodelovanje celotne slovenske politike.

“Tudi če imamo svetovno nazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas povezuje, in v tem pogledu mislim, da moramo združiti ta pozitivna področja ter z velikimi koraki in samozavestno stopiti v jutrišnji dan, kjer bo Slovenija dihala s polnimi pljuči in uporabljala vse atribute, ki jih ima na voljo,” je v izjavi ob vložitvi kandidature poudaril Logar.

Prvopodpisana pod njegovo kandidaturo Romana Jordan, sicer nekdanja evropska poslanka, pa je ob tem izrazila prepričanje, da je Logar prav takšen kandidat za predsednika republike, kot ga Slovenija potrebuje, sama pa da ga pozna kot “razmišljujočega človeka, ki je odprt do različnosti, je strpen in deluje povezovalno”.

Kandidira s podporo volivcev 

Kandidaturo je sicer poslanec SDS in nekdanji zunanji minister vložil s podpisi 5000 volivcev, a uživa tudi podporo matične SDS.

Ob vprašanju, ali se poskuša v kampanji distancirati od SDS, pa je Logar danes dejal, da namerava v kampanji, kot je to počel tudi do zdaj, “predstavljati stališča, ki jih sam zastopa”. Napovedal pa je, da sam podpisov za razpis treh zakonodajnih referendumov, ki jih zbirajo v SDS ne bo dal, a bo prisluhnil razpravi v času kampanje in se udeležil glasovanja, če bo do referendumov res prišlo.

V opozicijski NSi, kjer so se v predsedniško tekmo prav tako poslali svojega kandidata, so mu sicer v preteklih tednih očitali, da se pomika “globoko na sredino oz. levo sredino”. “Na levi mi pravijo, da sem skrajni desničar, v NSi pravijo, da sem na levi, kar pomeni, da sem pravi kandidat za predsednika republike, ki bo predsednik vseh državljank in državljanov, vseh Slovenk in Slovencev,” pa je ob tem odgovoril Logar.

O tem, ali bi tudi sam ravnal enako kot aktualni predsednik republike Borut Pahor in podpisal odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja, pa je Logar danes poudaril, da zakon določa, da vlada veleposlanika razreši po posvetovanju s predsednikom republike, zato pred posvetom sam tega ne bi storil. Pahor se je namreč v torek odločil podpisati ukaz o odpoklicu veleposlanika Kajzerja, imenovanega na to funkcijo prav v času, ko je sedež šefa slovenske diplomacije zasedal Logar, a je ob tem izrazil nezadovoljstvo, ker o odločitvi ni bilo predhodnega posveta z njim.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav