22:34, sob, 27. Apr

Pri gašenju požara v Lenartu poškodovana gasilec in varnostnik





V zbirnem centru nenevarnih odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je včeraj popoldne zagorelo.

Požar je okoli 90 gasilcev ukrotilo do večera, je poročal Radio Slovenija. Kot navaja, sta bila pri gašenju poškodovana gasilec in varnostnik.

Poveljnik civilne zaščite občine Lenart Franc Krivec je za radio povedal, da je bil požar manjši kot tisti v preteklosti, vsaj po prvi oceni pa ni šlo za večje onesnaženje. “Zdaj še pregledujemo, kako je s požarnimi vodami, torej, kako imajo organizirano odvodnjavanje,” je še pojasnil.

Iz podjetja Salomon so za Radio Slovenija sporočili, da je šlo za samovžig.

Škodo ocenjujejo na okoli 10.000 evrov. Direktor dejavnosti ravnanja z odpadki Primož Gabrič zavrača očitke o slabi požarni varnosti in pojasnjuje, da je podjetje po lastniških spremembah prisluhnilo dolgoletnim pozivom po selitvi na primernejšo lokacijo, še navaja omenjeni radio.

Kot so zapisali na spletnem portalu MMC, je sicer v podjetju nazadnje zagorelo leta 2019.

Požar so pogasili gasilci PGD Lenart, Voličina, Sveti Jurij, Benedikt, Selce, Sveta Trojica, Sveta Ana in Cerkvenjak. Zaradi požara poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP in ju nato prepeljali na pregled v UKC Maribor. Gasilsko stražo izvajajo gasilci PGD Lenart.

Danes so iz PU Maribor sporočili: “Včeraj, ob 15.46, smo bili obveščeni o požaru na območju Lenarta v Slov. Goricah. Zagorelo je na območju zunanjega skladišča podjetja (v betonskem boksu), v katerem naj bi bila predvsem plastika. Na kraju je posredovalo 105 gasilcev osmih prostovoljnih gasilskih društev, ki so ob približno 18.
uri požar tudi pogasili. Po nestrokovni oceni je nastala škoda v višini 20.000 eur. Policisti so opravili ogled kraja požara, o dogodku pa še zbirajo obvestila.”

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.