17:29, tor, 21. Maj

Program PONI Podravje se počasi zaključuje





Na Regionalni razvonji agenciji (RRA) za Podravje – Maribor se v teh dneh zaključuje program PONI Podravje. Gre za model podjetniškega usposabljanja v okviru katerega udeleženci v času štirih mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo. V njem je doslej sodelovalo 7 skupin, v katere pa je bilo vključenih 130 udeležencev.

Na RRA Podravje Maribor so leta 2020 začeli izvajati program PONI Podravje in se je do danes izkazal za uspešen model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega lahko razvijete in realizirate lastno podjetniško idejo, ob tem pa se za obdobje štirih mesecev tudi zaposlite.

Po besedah udeležencev gre za program, ki jim je poleg zaposlitve in ohranjanja socialnega statusa dal osnove, ki so potrebne v podjetništvu in samozavest. Hkrati pa so imeli tudi čas, da so svoje produkte izpopolnili, jih dodelali in se bodo lahko z njimi po zaključku podali na trg. “Program mi je dal največ znanja in novih izkušenj, ki jih rabim, da lahko stopim na trg, pa tudi veliko trikov na kaj moramo paziti kot mladi podjetniki,” je povedala udeleženka programa Simona Dijak, sicer psihologinja.

Od grafičnih oblikovanj, izdelave tattoo-jev, izdelave izdelkov iz zelišč do psihosocialne pomoči in ilustracij ter celo glamping nastanitev. Vse to smo lahko videli in našli tokrat med udeleženimi. “Ker smo doma lastniki družinske domačije, ki jo imamo v lasti že več kot 150 let – ampak na njen nihče več ne živi – se je porodila ideja, da domačijo izkoristim v turistične namene,” nam svojo poslovno idejo zaupa udeleženec programa Sandi Vaupotič, ki bo idejo tudi dobro vnočil kot poslovno naložbo, kajti v jesni že predvidevajo gradnjo glampinga.

Program PONI Podravje je prvi steber podpornega podjetništva, ki ga izvajajajo na RRA Podravje – Maribor. Želijo si, da bi ga izvajali tudi v prihodnje. Kot še dodaja Rozman, je njihov cilj da pomagajo vsem, ki vstopajo v svet podjetništva od začetka do konca.  Do sedaj je 44 udeležencev že odprlo svoje podjetje.

Gre za enega boljših programov v okviru spodbude mladim podjetnikom oz. tistim, ki se lotevajo podjetniške poti. Starost tako nima ovir, s pomočjo slednjega pa si lahko otrdite podjetniško pot. Program oz. projekt pelje Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor skupaj z Znanstveno-raziskovalnim središčem Bistra Ptuj.

Mrežni podjetniški inkubator Podravje (MPIP)

Spodbujanju podjetniške aktivnosti in kulture s ciljem ustanavljanja novih podjetij ter novih inovativnih delovnih mest v Podravski regiji je namenjen Mrežni podjetniški inkubator Podravje (MPIP). MPIP je vrsta podjetniškega inkubatorja, ki mladim podjetjem, starim do 5 let, nudi učinkovito podjetniško okolje s strokovno podporo v procesu razvoja, rasti in vzpostavljanju partnerstev na domači in mednarodni ravni, pomoč pri iskanju virov financiranja iz zasebnih in javnih sredstev, brezplačne podjetniške delavnice in izobraževanja ter ugoden najem infrastrukture na več lokacijah celotne podravske regije. Več o MPIP in ugodnem najemu najdete na: Mrežni podjetniški inkubator Podravje | RRA Podravje – Maribor (rra-podravje.si).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.