06:19, pet, 26. Apr

Razkrivamo zvezde, ki bodo nastopile v Sveti Trojici na Trojicafestu





Če ste se mogoče že spraševali, kdo bo nastopil na letošnjem TrojicaFestu, vam lahko zdaj razkrijemo glavne nastopajoče.

Trojicafest je festival, ki ga pripravljajo v Sveti Trojici letošnjega junija. Datum je pravzaprav že znan, prav danes pa so odkrili, kdo vse bo stal na glavnem odru. Z malo skrivnosti in z ugankarskim izzivom, tako da so se uporabniki družbenega omrežja Facebook morali potruditi. Trojiški župan David Klobasa je namreč objavil verze iz pesmi glasbenih zvezd, ki bodo letos v posameznih večerih razveseljevale obiskovalce Trojicafesta. A kaj hitro se lahko ugotovi, kdo so.

Prvi večer je z Nino Pušlar

V četrtek, 15. junija 2023, bo na Trojicafestu Nina Pušlar, se razkrije iz verzov njene pesmi Nina, Nina, Nina. “In ko čakal si, da se bom jokala, iz pepela sem kot feniks vstala …” je namreč del te njene pesmi. Gre za pesem iz Ninega novega albuma. Nina je slovenska pevka, ki je širši slovenski javnosti postala znana po tem, ko je zmagala v drugi sezoni Bitke talentov leta 2005, od takrat pa svoj položaj odlične pevke samo še utrjuje.

Drugi večer bo na odru romantični Žan Serčič

V petek, 16. junija 2023, bo na trojiškem odru nihče drug kot Žan Serčič. “Kdo te bo objel ponoči ali sama boš zaspala? Kdo ti bo obrisal solze ali sama boš jokala?” so namreč verzi iz pesmi, ki jo prepeva prav Žan, ki pa ni samo pevec, ampak tudi kitarist, avtor besedil in glasbe ter producent. Kljub mladosti velja zdaj v Sloveniji za enega bolj popularnih glasbenikov. Prihaja iz bližine Svete Trojice, tako da mu lahko mirno rečemo, da je domačin.

Tretji večer bo za rokersko skupino Mi2

V soboto, 17. junija 2023, pa pride v Sveto Trojico skupina Mi2. “B’la je sladka kot med, b’la je nežna kot cvet …” je namreč ključ do rešitve uganke, kdo bo v soboto na trojiškem odru. Skupina že dolgo nastopa na odrih, vse od leta 1995. Takrat je pravzaprav nastal duet, ki pa je kaj hitro prerasel v skupino odličnih glasbenikov. Mnoge njihove pesmi pa so postale že skoraj zimzelene.

Četrti večer pripada Kvatropircem

V nedeljo, 18. junija 2023, pa bo čas za skupino Kvatropirci, ki bodo med drugim prepevali tudi pesem z naslednjimi verzi: “Deklica, tako rad te imam, da življenje te ne rani, zate sem na svet poslan …” Kvatropirci so nastali leta 2011, ustanovni člani so se spoznali v kamniškem mešanem pevskem zboru Odmev, nato pa združili moči v samostojni skupini. Zadnja leta so vse bolj prepoznavni, sodelovali so tudi z drugimi glasbeniki in tekmovali med drugim tudi na Melodijah morja in sonca, kjer so pobrali nekaj nagrad.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.