04:30, pet, 26. Apr

Razpis s katerim boste oproščeni plačila vrtca





Fundacija Boštjana Bandlja z današnjim dnem začenja dobrodelno akcijo, s katero želijo pomagati mladim družinam pri plačilu oskrbnin za vrtec za prihajajoči oktober. Vse mlade starše, posvojitelje, rejnike in skrbnike, rojene leta 1989 ali pozneje, vabijo, naj se prijavijo na razpis, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poleg starostne omejitve morajo biti prijavitelji slovenski državljani, prav tako pa mora otrok obiskovati vrtec v Sloveniji.

Zbiranje prijav bo na njihovi spletni strani odprto do 20. oktobra, poudarjajo pa, da bo fundacija upoštevala vrstni red prijav. Ostali prijavitelji, ki ne bodo izbrani v prvem krogu, bodo pa ustrezali razpisnim pogojem in bodo v razpisnem roku oddali popolno prijavo, se bodo uvrstili na rezervni seznam.

Ko bo znan točen znesek doniranih finančnih sredstev, se lahko v fundaciji namreč odločijo še za izvedbo drugega kroga donacij, prav tako po vrstnem redu prijaviteljev, ki bodo na rezervnem seznamu. Za akcijo imajo na voljo do dva milijona evrov.

Prijavitelji, ki jim bodo odobrili donacijo, bodo o tem obveščeni po elektronski pošti 

Vsi, ki jim bo odobreno izplačilo donacije, bodo namreč prejeli znesek v višini oskrbnine za letošnji oktober po obračunanih tarifah in upoštevanih subvencijah vrtca. Fundacija bo znesek v imenu upravičencev neposredno nakazala na bančni račun vrtca.

Prijavitelji, ki jim bodo odobrili donacijo, bodo o tem obveščeni po elektronski pošti najkasneje do 23. oktobra, s čimer bodo povabljeni k sklenitvi pogodbe.

To je sicer prvi večji projekt Fundacije Boštjana Bandlja. Njihovo temeljno poslanstvo je pomoč ljudem na področjih zdravstvene oskrbe, socialnega varstva, športa in izobraževanja.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.