09:44, ned, 5. Maj

Razpis za ptujsko tržnico podaljšan





Ptujska občina je rok za oddajo ponudb na razpisu, s katerim išče izvajalca del za načrtovano prenovo mestne tržnice podaljšala do 9. marca. Že nekajkrat preloženo javno odpiranje ponudb so preložili zaradi vložene revizije v postopku, ki ga bo zdaj revizijska komisija strokovno proučila, so sporočili iz občine.

Če bo revizijska komisija zahteve iz vložene revizije sprejela kot upravičene, bodo javni razpis ustrezno popravili, če jih bo zavrnila kot neutemeljene, pa bo o reviziji presojala in odločala državna revizijska komisija.

1519828480_trznica_koncept

Na občini konkretnih informacij o vloženi zahtevi za revizijo razpisnega postopka za skoraj pet milijonov evrov vreden evropsko sofinanciran projekt niso predstavili, Štajerski tednik pa poroča, da je zahtevek na mestno občino naslovilo ptujsko gradbeno podjetje GP Projecting, kjer zatrjujejo, da je domnevno spornih točk v razpisu več.

Zahtevane reference so po njihovem oblikovane na način, da razpisnim pogojem ustreza le ozek krog potencialnih ponudnikov, zaradi česar naj bi razpis nedopustno omejeval konkurenco. Kot še dodaja časnik, vlagatelj predloga za revizijo občini očita tudi večkratno spreminjanje datumov oz. rokov za sprejemanje vprašanj ponudnikov na portalu javnih naročil.

Načrtovana prenova mestne tržnice v najstarejšem slovenskem mestu že nekaj časa buri duhove. Svetniki so julija lani projekt potrdili brez glasov proti, čeprav je bilo nekaj pomislekov glede zagotovitve ustreznega števila parkirnih mest, saj bodo sedanja ob tržnici s prenovo ukinjena. Po takratnih zagotovilih župana se dogovarjajo za izgradnjo garažne hiše, pri čemer naj bi obstajal tudi zasebni interes.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.