04:21, pet, 26. Apr

Razstava “Ptuj-Burghausen 20 let pobratenja” na ogled tudi v Burghausnu





Pregledna razstava o dve desetletji trajajočem sodelovanju Ptuja in Burghausna, ki je bila na ogled pred ptujsko mestno hišo, se je selila k našim prijateljem v nemškem mestu. Poklon tudi ambasadorju mesta Ptuj.

Oktobra 2021 so z razstavo »Ptuj-Burghausen 20 let pobratenja« pred mestno hišo zaznamovali 20 let sodelovanja med Ptujem in Burghausnom. Takrat je Ptuj obiskala tudi delegacija iz nemškega mesta. Minuli vikend so razstavo preselili v Burghausen, kjer se je odprtja udeležila ptujska delegacija, ki jo je vodila Marija Hernja Masten (predsednica društva Cesarsko-kraljevi Ptuj), sestavljali pa so jo še: Marijan Petek (fotograf), Zdenka Težak (priprava podpisa sporazuma o pobratenju leta 2001), Vilma Angel (Zavod za turizem Ptuj), pridružila sta se jim tudi Bojan Miško in Marjan Gojkovič iz društva Cesarsko-kraljevi Ptuj.

Ob razstavi »Ptuj-Burghausen 20 let pobratenja« so postavili še mini razstavo otroških del z mednarodnega likovnega natečaja »Živim ob reki, jezeru, potoku«, ki ga je organiziral Vrtec Ptuj, sodelovali pa so tudi otroci iz Burghausna. Slednjo razstavo nagrajenih del ste lahko v aprilu in maju videli v ptujski mestni hiši.

Številna zasedba na razstavi

Odprtje razstave s kulturnim programom društva Herzogstadt Burghausen je potekalo 14. maja, na ogled bo predvidoma do jeseni. Dogodka so se udeležili: prvi župan Burghausna Florian Schneider z ženo; Christa Seemann, mestna svetnica in oseba, ki je izbrala Ptuj za pobratenje; Bartl Lehrhuber, predsednik Društva partnerskih mest Burghausna; Elisabeth Hübner, referentka za mesto Ptuj, ki nadaljuje delo pokojnega moža Gerharda Hübnerja; Heinz Donner, predsednik društva Herzogstadt Burghasuen, ki organizira srednjeveški dogodek Burgfest na tamkajšnjem gradu; društvo Herzogstadt Burghasuen, sekcija bobnarjev z vodjem Norbertom Stallbauerjem, vojvodski par društva Herzogstadt Burghasuen; Bernhard Waas, dirigent pihalnega orkestra Wacker-Werkkakpelle; Miran Arbeiter, Ptujčan, ki si je z ženo Andrejo pred desetletji ustvaril družino v Burghausnu in navezal prve stike na Ptuju pred pobratenjem; otroci, ki so sodelovali na natečaju; člani omenjenih društev in prijatelji Gerharda Hübnerja.

Poklon ambasadorju mesta Ptuj

Ptujska delegacija se je poklonila tudi pokojnemu Gerhardu Hübnerju. Slednji je bil dolga leta gonilna sila našega prijateljstva, izjemen fotograf in tudi prva oseba, ki je pri nas prejela naziv ambasador mesta Ptuj. S karizmo in srčnostjo je odpiral vrata in srca Ptujčanov, tudi če niso govorili nemško. Njegovo poslanstvo nadaljuje žena Elisabeth. Po odprtju razstave je sledilo druženje z društvom Herzogstadt Burghausen, ki vsak drugi vikend v juliju organizira veliki Burgfest, v maju pa se že začnejo priprave. Obisk pobratenega mesta je tako minil v prijetnem vzdušju in z obljubo, da se kmalu ponovno srečamo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.