04:52, sre, 8. Maj

Razvrstitev kandidatov in kandidatk za poslance iz Spodnje Koroške





Na soočenju kandidatov za poslance iz Spodnje Koroške na BK TV in Večer so sodelovali Alenka Helbl (SDS), Damaz Topler (Gibanje Svoboda), Marjana Cigala (NSi), Boštjan Kotnik (Naša prihodnost in Dobra država), Rene Dopler (Povežimo Slovenijo), Marjeta Podgoršek Rek (LMŠ) in Mirjana Polovšak (SAB).

Na našem portalu smo objavili anketo, v kateri smo bralce vprašali, kdo od kandidatov in kandidatk tega soočenja jih je najbolj prepričal.  Največ glasov je dobila kandidatka Marjeta Podgoršek Rek iz LMŠ, ki je prejela 126 glasov oziroma 31 odstotkov od vseh. Na drugem mestu je Alenka Helbl iz SDS, ki ima 24 odstotkov oziroma 98 zbranih glasov. Na tretjem mestu pa je Damaz Topler iz Gibanja Svoboda s 73 prejetimi glasovi oziroma 18 odstotki.

Na četrtem mestu je Marjana Cigala iz NSi z 12 odstotki oziroma 48 glasovi. Rene Dopler iz Povežimo Slovenijo ima šest odstotkov ali 23 glasov. Sledi Boštjan Kotnik (Naša prihodnost in Dobra država) s 17 glasovi oziroma štirimi odstotki. Nato pa še Mirjana Polovšak  s 16 glasovi.

Pojasnilo: Prvotno anketo ob soočenju kandidatov za poslance Spodnje Koroške smo objavili ob samem soočenju, ki je bilo 11. aprila 2022. Zaradi tehničnih težav pri izvedbi smo anketo ponovili 21. aprila. V članku so predstavljeni rezultati ponovljene ankete.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.