14:29, pon, 6. Maj

Sedem let od tragedije: Zaradi izplačila odškodnine, zavarovalnica skušala dokazati, da nogometaš sploh ni nadarjen v svojem športu





Letos 2. avgusta, je, kot smo poročali, minilo sedem let od tragične prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi mladi nogometaši NK Maribora.

Drugega avgusta je minilo sedem let od tragične prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi mladi člani ekipe B Nogometnega kluba Maribor. Med vračanjem s treninga v Rogozi je 20-letni Damjan Marjanović na Tržaški cesti v Mariboru trčil v železni drog semaforja. Vozilo je praktično prepolovilo, poleg voznika pa je poškodbam podlegel še Zoran Baljak.

Žiga Lipušček je čudežno utrpel le lažje poškodbe. Takrat 19-letni vratar Ljubomir Moravac pa je izgubil levo roko nad komolcem in ima priznano 70-odstotno telesno okvaro, poroča Žurnal24. Moravac je leta 2017 z odvetnikom Ingmarjem Bloudkom vložil tožbo zoper Zavarovalnico Generali.

Moravac je iz naslova nepremoženjske škode terjal 223.000 evrov, ker je nezmožen tako za igranje nogometa kot opravljanje poklica, za katerega se je šolal, torej kuharja, zavarovalnica pa mu jih je, še pred vložitvijo tožbe, izplačala le 100.000, še poroča Žurnal24.

Zavarovalnica naj bi skušala dokazati, da Moravac sploh ni bil nadarjen v športu

Pri Generaliju so mu pojasnili, da bi dobil 130 tisočakov, a kaj, ko je prisedel k vinjenemu vozniku. Marjanović pa nikakor ni sedel za volan pod vplivom alkohola. “Obdukcija je res pokazala povečano vrednost etanola v krvi, vendar je izvedenec povedal, da to ni bilo zaradi uživanja alkohola, pač pa posledica vročine, na kateri je truplo ležalo kar nekaj časa. Ugotovil je tudi, da voznik ni užival alkohola, kar so potrdile priče s treninga,” je za Žurnal24 povedal Bloudek.

Zavarovalnica naj bi skušala tudi dokazati, da Moravac sploh ni bil nadarjen v svojem športu in tudi, da bi lahko kuhal z eno roko, tako kot angleški chef Michael Caines. Žurnal24 še navede, da je Ljubomir oddal več prošenj za delo, tudi v gostinstvu, vendar so ga povsod zavrnili.

Epiloga kot kaže Moravec še kmalu ne bo dočakal. S odvetnikom se bosta pritožila na višje sodišče.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.