03:02, sob, 27. Apr

Šest nekdanjih ministrov in 27 nekdanjih poslancev še prejema nadomestilo plače





Šest nekdanjih ministrov in 27 nekdanjih poslancev potem, ko se jim je iztekel mandat, še vedno prejema nadomestilo plače.

Če po preteku mandata minister oziroma poslanec ne more nadaljevati dela, ki ga je imel pred mandatom, ali dobiti druge ustrezne službe, lahko po zakonu prejema nadomestilo. Po poročanju v oddaji 24ur in na portalu 24ur.com nadomestilo prejemajo nekdanji ministri Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da bo nadomestilo prejemal do 27. avgusta, Andrej Šircelj, Jože Podgoršek, Boštjan Koritnik, Mark Boris Andrijanič, ki je za 24ur dejal, da bo nadomestilo prejemal še nekaj tednov, in Marjan Dikaučič.

Med nekdanjimi poslanci, ki še prejemajo nadomestilo, so po poročanju 24ur.com Marko Bandelli, Marijan Pojbič, Brane Golubović, Gregor Perič, Franc Trček in Igor Zorčič.

Nadomestilo plače za ministre znaša 80 odstotkov osnovne plače, isto velja tudi za poslance. Nadomestilo jim pripada šest mesecev, če pa bi kdo od poslancev opravljal to funkcijo dva mandata ali pa tri, pa bi nadomestilo prejemal devet oziroma 12 mesecev. Nekdanji poslanci, ki niso bili ponovno izvoljeni na zadnjih volitvah, so dobili tudi sorazmerni del regresa za letni dopust. To pomeni, da so dobili dobrih 395 evrov, skupni znesek razdeljenega regresa pa znaša dobrih 23.700 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.