16:52, pet, 26. Apr

Skupina Telekom Slovenija nekoliko znižala prihodke in dobiček





Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letos ustvarila 440 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je štiri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je bil brez upoštevanja poslovanja Planeta TV in kosovskega Ipka pri 27,4 milijona evrov nižji za sedem odstotkov.

FOTO: Telekom Slovenije/Facebook

Telekom Slovenije je sicer Planet TV prodal madžarski TV2, prodajo družbe Ipko pa so pred dnevi zaustavili.

Koronavirus pomembno vplival na poslovanje skupine

Epidemija covida-19 je imela pomemben vpliv na poslovanje skupine, so v sporočilu za javnost, objavljenem prek spletnih strani Ljubljanske borze, zapisali v Telekomu, ki je na ravni skupine v devetih mesecih ustvarila 495,5 milijona evrov poslovnih prihodkov.

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije je morala namreč družba zapreti prodajna mesta, nižje prihodke je beležila iz naslova gostovanja uporabnikov v omrežjih tujih operaterjev, izrazit je bil padec mednarodnega govornega prometa in gostovanja tujih uporabnikov v Telekomovih mobilnih omrežjih, prišlo pa je tudi do zastoja ali nižjega obsega poslov družb v skupini.

Čisti dobiček je večji od načrtov

Dobiček iz poslovanja skupine pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je znašal 162,2 milijona evrov, kar je dva odstotka več od načrtov. Čisti dobiček v višini 27,4 milijona evrov je medtem od načrtov večji za 31 odstotkov.

Družba Telekom Slovenije je v devetih mesecih ustvarila 448,6 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je dva odstotka manj kot v enakem obdobju lani, EBITDA se je zvišal za odstotek na 139,8 milijona evrov, dobiček iz poslovanja v višini 37,1 milijona evrov je bil za 13 odstotkov večji, čisti dobiček pa je dosegel 28,2 milijona evrov in je bil za pet odstotkov nižji.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.