03:03, ned, 5. Maj

Slovenski škofje v skupni božični poslanici za več povezanosti





Slovenski škofje so v božični poslanici, ki jo je letos predstavil soboški škof Peter Štumpf, zaželeli, naj bodo božični prazniki blagoslovljeni in tolažilni.

“V novem letu želimo več medsebojne povezanosti; da bi iskali to, kar nas povezuje in nam prinaša skupno dobro,” je v imenu slovenskih škofov dejal Štumpf.

Kristjani bodo namreč jutri, v soboto obeležili božič, praznik, s katerim slavijo rojstvo Jezusa Kristusa. Štumpf je v poslanici dejal, da je dete v jaslicah rešitelj, ki prežene sleherno temo nevednosti in hudobije ter nam prižiga upanje. “Zaradi njegovega usmiljenja smo vsi vredni, da živimo: rojeni in še nerojeni, zdravi in bolni, mogočni in šibki, pogumni in plahi, verni in neverni, pa tudi miroljubni in nemirni. Usmiljenje deteta v jaslicah odpravlja razlike med nami in nas napolnjuje s spoznanjem o Bogu. To nas nagiba k spremembam – ne v grožnjah in nasilju, temveč v pravičnosti in medsebojni ljubezni,” je navedel. Zato nas božič po njegovih besedah ne more prepustiti temi nevednosti o tem, kdo smo in kam gremo.

“Vsem prebivalcem Slovenije, zamejcem in izseljencem, bratom in sestram v Evangeličanski in Pravoslavni cerkvi ter tudi pripadnikom drugih ver, še posebej pa bolnim in trpečim, brezdomcem in brezpravnim, prestrašenim in jokajočim”, so škofje v poslanici izrekli svojo sočutno bližino. “In v molitvi na vas kličemo Božjo pomoč,” so dodali.
Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.