03:50, tor, 30. Apr

Smrt 74-letnika: Direktor dejal, da nujna medicinska pomoč ni taksi služba, po tragični smrti pa …





Tragična smrt 74-letnika, ki je prejšnjo sredo umrl, ko se je sam peljal po nujno medicinsko pomoč, ker ni dobil prevoza z reševalnim vozilom, še vedno odmeva.

74-letni moški je bil na poti k dežurni zdravnici sam potem, ko so mu zavrnili prevoz z reševalnim vozilom. Zaradi slabega počutja in bolezenskih znakov je želel priti do zdravnice, a so mu po telefonu zavrnili prevoz z reševalnim vozilom. Nato se je sam, v pižami, odpravil na pot. Na poti v zdravstveni dom je umrl.

Predlagal naj bi sporazumno prekinitev sodelovanja

Po informacijah portala N1 je direktor Zdravstvenega doma Velenje Janko Šteharnik zdaj pripravljen odstopiti s svojega položaja. Portal še poroča, da je prejšnji petek prav ta direktor izjavil, da “nujna medicinska pomoč ni taksi služba”. Zdaj pa naj bi svetu zavoda predlagal sporazumno prekinitev sodelovanja.

Policija na kraju prometne nesreče ugotovila smrt 74-letnika

Spomnimo, kaj se je prejšnji teden dogajalo. 74-letnik je poklical dežurno zdravnico, ta pa ga je obravnavala kot nenujnega pacienta, nato se je sam odpravil v zdravstveni dom in med potjo umrl. Policija je obravnavala prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen prav on. Sporočili so namreč, da je v sredo, 29. marca 2023, okoli pol šestih zjutraj, voznik  v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze, ker ni več obvladoval vozila, je zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. Od kovinske ograje ga je odbilo v levo čez oba prometna pasova, kjer je zapeljal čez robnik in z vozilom obstal na živi meji, ki ločuje smerni vozišči. Ugotovili so, da smrt 74-letnika ni bila posledica prometne nesreče.

Zapisali so še, da zadevo obravnavajo kot prometni dogodek. S PU Celje so takrat še dodali:  “Glede na včerajšnje objave v medijih o okoliščinah, ki naj bi privedle do omenjenega dogodka, smo takoj začeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin v smeri obstoja suma morebitnega kaznivega dejanja.” Zdaj je znanih že več podrobnosti.

Zavrnili so prevoz z reševalnim vozilom, ker za zdravnico po opisu težav ni šlo za nujen primer

74-letnik je namreč sprva iskal pomoč okrog štirih zjutraj. Dobil je protibolečinsko injekcijo in napotnico za pregled. Ko je prišel domov, pa je ponovno klical na nujno številko, ker mu ni bilo boljše. Prosil je za prevoz z reševalnim vozilom v bolnišnico, a mu niso ustregli. Zdravnica ga je obravnavala kot nenujnega bolnika in mu dejala, da naj se sam pripelje v zdravstveni dom. To je tudi nato nameraval, a do zdravstvenega doma ni več prišel. Med potjo je umrl, kot domnevni vzrok smrti pa so navedli anevrizmo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.