03:46, čet, 9. Maj

Število kandidatov za direktorja UKC Maribor še ni znano





Vsi, ki jih zanima vodenje Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, so se lahko na razpis za novega direktorja prijavili do torka. Koliko kandidatov je pripravljeno naslediti dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, še ni znano.

Kot so za STA danes pojasnili v UKC Maribor, bo število kandidatov znano šele po zasedanju razpisne komisije, ki bo pregledala prispele vloge in ugotovila, koliko jih je bilo popolnih. Po neuradnih navedbah naj bi se razpisna komisija sestala v četrtek ali petek.

UKC MB

Pivcu, ki je konec aprila presenetljivo podal odpoved pogodbe za delovno mesto direktorja, se 20. junija izteče odpovedni rok. V svetu zavoda se nadejajo, da bodo do takrat že našli njegovega naslednika.

Najprimernejši znan drug teden

Kandidati za direktorja so se lahko na razpis prijavili do 31. maja. Najprimernejšega bodo po napovedih predsednice sveta zavoda Vlaste Kovačič Mežek izbrali na seji sveta zavoda 8. junija. Zatem mora kandidatu dati zeleno luč še vlada.

FOTO: STA
FOTO: STA

Pivec, ki se po napovedih zdaj vrača na delovno mesto kirurga, je mariborsko bolnišnico vodil kar 20 let. Pod njegovim vodstvom se je splošna bolnišnica preoblikovala v univerzitetni klinični center, ki danes zaposluje okoli 2.800 ljudi. Že šesti štiriletni mandat na čelu ustanove bi se mu iztekel novembra 2019, a se je konec aprila po očitkih ob reševanju kadrovskih težav na anesteziologiji s pomočjo hrvaških zdravnikov odločil za umik z direktorskega mesta.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.