12:50, sre, 8. Maj

Študentje (ne)varno seksajo





Na pobudo vodstva Študentskih domov Univerze v Mariboru so v vsa študentska naselja namestili avtomate za nakup kondomov in nosečniških testov. Slednjih študentje kupujejo kar 4-krat več kot kondomov. Morda bi bilo bolje, da bi bilo razmerje obratno.

Avtomat za nakup kondomov in nosečniških testov. Foto: ŠD UM
Avtomat za nakup kondomov in nosečniških testov. Foto: ŠD UM

“Stanovalcem Študentskih domov smo želeli s 24-urno dostopnostjo zaščite po sprejemljivi ceni zagotoviti varno spolnost, ki je včasih še vedno tabu tema,” je pojasnila Lidija Divjak Mirnik, direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru (ŠD UM). Ker so “kondomate” namestili v vhodnih avlah študentskih domov vseh naselij, so stanovalcem zagotovili diskreten nakup. “Izognejo se lahko zadregam pri nakupu v prodajalnah”, dodaja Divjak Mirnikova.

studentski domovi maribor

Sodeč po obsegu prodaje, je trenutno približno 4-krat več povpraševanja po nosečniških testih, zato študentom svetujejo, naj koristijo dostopnost persevativov, naj uporabijo zaščito, se izognejo nezaželeni nosečnosti, prenosu spolnih bolezni “in naj imajo odgovoren odnos so sebe in svojega spolnega partnerja“, je še zapisala Divjak Mirnikova.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.