15:19, pon, 29. Apr

Ta petek karierni sejem za mlade v Mariboru





V Mariboru bodo mladi ta petek spoznavali izobraževalne in zaposlitvene možnosti.

1. karierni sejem Maribor, 27.1.2017
1. karierni sejem Maribor, 27.1.2017

Mestna občina Maribor skupaj v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in zavodom RS za zaposlovanje Območne službe Maribor,  s predstavniki ravnateljev osnovnih in srednjih šol, prireja Karierni sejem poklicev in izobraževanja, ki se bo odvil v dvorani Tabor ta petek.

Dogajanje se bo začelo ob 8. uri zjutraj in bo potekal vse do 18.00. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal župan Andrej Fištravec, se trudijo ustvariti trend izobraževanja otrok in mladostnikov v poklicih, ki jih gospodarstvo realno potrebuje in ki jih bo potrebovalo v prihodnje. Dodal je še, da se je odzvalo 37 šol iz vse regije ter 23 podjetij in delodajalcev, ki bodo predstavljali zaposlitvene možnosti. Vzpodbudno je, da se delodajalci vračajo in da pridobivajo nove, vključno z avstrijsko Magno.

Domen Kovačič, vodja projekta Karierni sejem, iz Urada za mladino in kulturo MO Maribor
Domen Kovačič, vodja projekta Karierni sejem, iz Urada za mladino in kulturo MO Maribor

Direktorica Zavoda za zaposlovanje Maribor Mateja Kreže, meni, da je dogodek pomemben za mlade, ker se predstavlja izobraževalne programe, poklice in zaposlitvene možnosti. Želijo si tudi čimbolj učinkovitega vključevanja mladih v delovno silo ter jim omogočiti čimbolj koristne informacije o tem kaj trg potrebuje, zato, da bodo njihove odločitve lažje.

Mateja Kreže, dir. Zavod za zaposlovanje Maribor
Mateja Kreže, dir. Zavod za zaposlovanje Maribor

Vodja projekta iz urada za mladino in kulturo MO Maribor Domen Kovačič, je poudaril, da so organizirali karieni sejem že drugič v koledarskem letu, saj da se je prvi izkazal za velik uspeh. Za prednost tega dogodka pa izpostavlja dobro demonstriranje poklicev mladostnikom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.