21:26, pet, 26. Apr

Ta vikend v Dupleku že 13. mednarodna likovna kolonija Duplek art





Mednarodna likovna kolonija Duplek art 13, ki jo organizira dupleški slikar Rajko Ferk, bo od 3. do 5. junija v Zgornjem Dupleku.

Udeleženci, ki spet prihajajo v Duplek iz vsega sveta, si bodo že v petek ogledali bližnje turistične destinacije in se med seboj spoznali. Letos se bodo ustavili na novi lokaciji, to je pri “spomeniku” likovne umetnosti Duplek art, kjer so smerokazi z napisi držav, ki so so sodelovale na prejšnjih kolonijah. Razdalje so izračunane po zračnih linijah do glavnega mesta teh držav. Sledil bo obisk Wakeparka Dooplek, nato pa še ogled gradu Vurberk. Ogledali si bodo obnovljen del gradu, pustolovski park in energetske točke. V kratkem kulturnem programu jih bodo obiskali »Vitezi okroglega sodčka«, nekaj besed o rimskem času v tem prostoru bo predstavil arheolog Ivan Tušek, pred večerom pa bodo v Domu kulture Dvorjane imeli večerjo in nadaljevanje spoznavanja tudi s pomočjo glasbenih nastopov.

Duplek art 2019

V soboto pa se začne pravo likovno ustvarjanje. Dobili se bodo na tradicionalnem prostoru Piknik prostor Muršec v Zgornjem Dupleku. Platna jih bodo že čakala tam, da se lahko prične celodnevno likovno ustvarjanje. Vse do 17. ure bodo ustvarjali, nato pa se pridružili podelitvi priznanj z županom občine Duplek Mitjo Horvatom. Po uradnem delu bodo prisluhnili Tamburaškemu orkestru Duplek in nadaljevali slavje.

Slikar in vodja likovne kolonije Duplek Art Rajko Ferk je vodil po improviziranem razstavišču (2020)

V nedeljo bodo ponovili ritual prejšnjega dne z začetkom ob 9. uri na starem mestu in nadaljevali ustvarjanje do 14. ure, ko bo sledil zaključek ustvarjanja oziroma se bo to preveselilo v druženje do večera, ko bo likovna kolonija Duplek Art 13 tudi uradno zaključena.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.