00:32, tor, 14. Maj

Tako so se uvrstili ptujski kandidati za poslance





V ponedeljek zvečer je bilo na BK TV soočanje ptujskih kandidatov za poslance.

Na soočenju, ki se je v živo odvilo v studio BK TV, so sodelovali naslednji kandidati in kandidatke: Peter Pribožič (NSi), Vlasta Stojak (SD), Boštjan Koražija (Levica), Nuša Vrabl Ferenčič (SDS), Zvone Zinrajh (SNS), Simona Mauko (Naša prihodnost in Dobra država), Andrej Čuš (Povežimo Slovenijo) in Dejan Zavec (Gibanje Svoboda).

Ob tem smo na našem portalu Lokalec.si objavili tudi anketo, v kateri smo naše bralce vprašali, kdo od sodelujočih jih je na soočenju najbolj prepričal. Med prvima dvema, ki sta dobila največ glasov, je le majhna razlika. Vlasta Stojak iz SD je prejela 170 glasov ali 21 odstotkov od vseh, Simona Mauko iz Naše prihodnosti in Dobre države pa 164 glasov oziroma 20 odstotkov glasov. Na tretjem mestu le z odstotkom manj, torej 19 odstotkov oziroma 154 glasov pa je Dejan Zavec, ki je na seznamu kandidatov Gibanja Svoboda. Videti je, da še prav nič ni odločeno, saj so razlike v številu glasov oziroma odstotnemu deležu zanje res majhne.

Prvim trem sledijo Boštjan Koražija iz Levice, ki je dobil 111 glasov ali 14 odstotkov. Nuša Vrabl Ferenčič iz SDS, ki je dobila 87 glasov oziroma 11 odstotkov. Takoj za njo je Andrej Čuš z 72 glasovi oziroma devetimi odstotki. Nato pa sta še Zvonko Zinrajh iz SNS s 36 glasovi oziroma štiri odstotki in Peter Pribožič iz NSi z 22 glasovi oziroma tremi odstotki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.