22:01, sre, 8. Maj

TRAJNOSTNA MOBILNOST JE LAHKO PRILOŽNOST





V torek, 22. oktobra 2013, bo Energetska agencija za Podravje v sodelovanju z Poslovno – proizvodno cono Tezno, v okviru evropskega projekta INVOLVE, v Hotelu City v Mariboru organizirala in izvedla strokovno delavnico.

Namen strokovne delavnice je, predstaviti trajnostno upravljanje z mobilnostjo v podjetjih, kot ekonomsko učinkovito, finančno vzdržno in okolju prijazno. Upravljanje z mobilnostjo v podjetjih predstavlja enega večjih izzivov današnjega časa, tako z vidika varčevanja z denarjem kot tudi s časom. Hkrati pa lahko to pomeni tudi nove marketinške izzive ali celo prihodke. Trajnostna mobilnost je eden izmed osnovnih segmentov pri pridobivanju okoljskih certifikatov, izračunu ogljičnega odtisa in delovanju družbeno odgovornega podjetja.

Program strokovne delavnice bo temeljil na predstavitvi mednarodnih izkušenj in primerov dobrih praks o upravljanju z mobilnostjo v tujini. Z nami na delavnici bodo tuji strokovnjaki iz Nemčije, Španije, Italije, Velike Britanije in Nizozemske, ki nam bodo predstavili primere dobrih praks na področju trajnostne mobilnosti v njihovih državah. Predstavili bodo upravljanje z mobilnostjo in mobilnost v industrijskem področju Hoechst v Frankfurtu, mobilnostne načrte za podjetja v novih urbanih področjih, delovanje javnega prevoza v industrijskem področju Madrid, osebno mobilnost – potovalni načrti posameznika „car pooling“ in „car sharing“, Reggio Emilia – Električno mesto, trajnostno potovanje – Podjetje TravelWise ter sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem na področju mobilnosti na Nizozemskem in kaj je mobilnostni upravljalec »manager«. Ob zaključku delavnice bomo predstavili tudi primere dobrih praks na področju razvoja mobilnosti v Mariboru.
Ker bo delavnica potekala interaktivno bodo vsi udeleženci imeli priložnost postaviti vprašanja in dobiti odgovore direktno od tujih strokovnjakov na vsakem izmed predstavljenih področij.

Strokovna delavnica bo potekala v okviru evropskega projekta INVOLVE, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije, programa Interreg IVC. V projekt je vključenih 12 partnerjev iz desetih držav: Nemčije, Italije, Nizozemske, Češke, Grčije, Litve, Poljske, Velike Britanije, Španije in Slovenije. Glavni cilj projekta je izboljšanje stanja na področju trajnostne mobilnosti s pomočjo izmenjave izkušenj in prenosa primerov dobrih praks. Namen projekta je izboljšati sodelovanje z zasebnim sektorjem in s tem povečati prehod na bolj trajnostne oblike prevoza v evropskih regijah.

Energetska agencija za Podravje že danes, v ponedeljek, 21.10.2013, gosti v Mariboru vse partnerje v projektu INVOLVE. Projektni sestanek poteka na Mariborskem Pohorju, v Hotelu Bellevue. Partnerje smo na Mariborsko Pohorje popeljali z Pohorsko Vzpenjačo.

S projektnim sestankom bomo nadaljevali tudi v sredo, 23.10.2013 in sicer v Poslovno-proizvodnji Coni Tezno. Kjer si bodo partnerji lahko ogledali sistem parkiranja, električno polnilnico in predstavitve nekaterih podjetij v Coni Tezno (podjetje TAM – Durabus. podjetje RTC, podjetje Piktronik, podjetje Menerga, d.o.o. in TTparking).

Več informacij o dogodku najdete na www.energap.si, več o projektu INVOLVE pa na http://www.involve-project.eu/

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.