00:35, sob, 27. Apr

Upokojeni generalpodpolkovnik Bužinski: ZDA so Rusiji napovedale vojno, Rusija bo odgovorila na to. – Se začenja tretja svetovna vojna?





Pred nekaj dnevi so ZDA sporočile, da bodo Ukrajini poslale sodobne rakete srednjega dosega. Gre za mobilne raketne sisteme, nameščene na tovornjakih.  Upokojeni ruski generalpodpolkovnik Evgenij Bužinski je za rusko državno televizijo Rossiya 1 ocenil potezo rekoč, da so ZDA Rusiji napovedale vojno.

Ob tem je še rekel, da bo Rusija na to odgovorila z napadi na centre odločanja, poročajo na portalu 24ur.com. ZDA so namreč precej razburile ruske oblasti, Kremelj je še opozoril, da je to nevarnost, da se bodo ZDA zapletle v direkten konflikt z Rusijo.

Bužin je dejal, da Putin pri centrih odločanja ni mislil na raketne sisteme, ampak na jedrsko orožje. In da v takem primeru ne bo šlo za posebno operacijo, ampak za vojno.  Ameriški predsednik Joe Biden je sicer dejal, da bodo ZDA oskrbele Ukrajino z majhnim številom orožja srednjega dosega, pišejo na portalu, ne pa s sistemom,  s katerimi bi dosegli cilje v Rusiji. A Bužinski in drugi s tem niso pomirjeni. Bužinski je tako izjavil, da se zavzema za napad ruskih sil na vladne in industrijske objekte  Ukrajini, ob tem pa je omenil, da bo poškodovana tudi civilna infrastruktura. Upokojeni generalpodpolkovnik je znan po provokacijah, večkrat je že rekel, da je svet na robu zadnje vojne. amreč odnosi med Združenim kraljestvom in Rusijo zelo zaostrili, Bužinski pa je dejal, da so napetosti hujše kot med hladno vojno.

Niso pa ZDA edine, ki so Ukrajini ponudile pomoč z orožjem. Švedska ji je namreč obljubila pomoč v višini milijarde kron oziroma 95 milijonov evrov, del pomoči bo finančni, drugi del pa z vojaško opremo. Slovaška pa bo Ukrajini dobavila osem samovoznih havbic Zuzana 2, a ne brezplačno, ampak bo to prodala. Tudi Nemčija je Ukrajini obljubila orožje. Ukrajini bo orožje dobavila tudi Nemčija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.