06:47, sob, 22. Jan

USPEH: Slovenci na prvi ekipni tekmi na stopničkah!

V Wisli se je danes odvila prva ekipna tekma skakalcev v letošnji sezoni. Slovenija je bila po prvi seriji na tretjem mestu. V finalu so to mesto zadržali, kljub temu, da je pred zadnjim skokom kazalo, da se jim obeta celo zmaga.

Slovenija je nastopala v zasedbi Cene Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek. Prav Lanišek je bil danes v najslabši dnevni formi in fantom je po njegovem zadnjem skoku iz rok spolzela zmaga, ter so za zmagovalci Avstrijci zaostali 8,z6 točk. Drugi so bili Nemci.

V finalni seriji so pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis) pripravili novost, saj so po vsaki skupini skakalci nastopili v obratnem vrstnem redu glede na uvrstitev.

Cene Prevc je tudi v finalu z najboljšo daljavo tekme (135 m) poskrbel za izjemen nastop in po prvi skupini dvignil Slovenijo na drugo mesto. Drugo mesto je slovenska ekipa obdržala tudi po nastopu Petra Prevca (121), saj ga je domačin Andrej Stekala polomil, tako da so povedli Avstrijci z le 1,8 točke pred Slovenijo.

Zajc je kljub težkim razmeram pristal pri 122,5 metra, kar je bilo dovolj, da je Slovenija celo povedla s 13,6 točke prednosti pred Nemčijo na drugem in 24,4 točke pred Avstrijo na tretjem mestu.

Lanišek, ki je nastopil kot zadnji na tekmi, pa je tudi v finalu prikazal skromen nastop (111,5 metra), tako da so sanje o prvi ekipni zmagi po letu 2019 splavale po vodi.

Jutri posamična tekma

Kljub temu je Laniškov nastop zadostoval za tretje mesto, kar so bile prve moštvene stopničke za Slovenijo po lanski sezoni, ko so skakalci na štirih ekipnih tekmah ostali brez zmagovalnega odra. Na današnji tekmi je sicer nastopilo zgolj devet reprezentanc.

V nedeljo je v Wisli na sporedu še posamična tekma (16.00), na katero se je v petkovih kvalifikacijah uvrstilo vseh šest slovenskih skakalcev.

Najboljši med njimi je bil Cene Prevc na šestem mestu, Lovro Kos je bil 11., junak vikenda v Ruki Lanišek 15., Peter Prevc 18., Domen Prevc 25. in Zajc 46.

V svetovnem pokalu sicer vodi Nemec Karl Geiger (305 točk), tik za njim je na drugem mestu najboljši slovenski skakalec Lanišek (252). V najboljši deseterici sta od Slovencev še Cene Prevc (133) na sedmem in Zajc (90) na devetem mestu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *