06:57, tor, 7. Maj

Uspešno končana likovna kolonija v Sloveniji





Minuli konec tedna (od četrtka do nedelje) je 30 umetnikov iz 7 evropskih držav in Katarja iz Jugovzhodne Azije v Zgornjem Dupleku ustvarjalo na mednarodni likovni koloniji v organizaciji Rajka Ferka.

likovna kolonija duplek 2016 (2)

4 dnevno kolonijo, ki velja za eno največjih po številu sodelujočih držav, so sklenili z razstavo del v dupleškem Splavarju, kjer je po novem tudi galerija.

Čudovita narava, gostoljubje organizatorjev in prijazno vzdušje je bila skupna ocena 30ih umetnikov iz Hrvaške Srbije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Avstrije, Rusije, Katarja in Slovenije, ki so ustvarjali slike različnih tehnik, od akrila, olja do akvarela in mešanih tehnik.

Rajko Ferk je bil vesel, da je bila tako velika likovna kolonija z močno mednarodno udeležbo, uspešna in kreativna, saj so slikarji naslikali izredno kvalitetna dela, kot je bilo videti tudi na zaključni razstavi minulo soboto v Galeriji Splavar v Zgornjem Dupleku.

Udeleženci kolonije so sicer bili: Marijana Gerbus Ivančov, Snežana Petrović Sudarić, Stanislav Lukič, Svetlana Ceca Krstić, Larisa Kralj, Maksimiljan Sternad Milč, Mijodrag Janković, Jože Bezjak, Ahmed Nooh Al Zahed, Milan Stunja, Andrej Okreša, Hazim Talić, Hendrik Sieders, Irena Ferk, Iztok Slanič, Ivan Grozdanovski, Jelka Hren, Zdravko Dolinšek, Albina Kragelj, Aleksandra Radaković, Miodrag Jakšić, Branko Duh, Diana Miakieva Artemidi, Franc Skerbinek, Elida Stanojević, Zdravko Červ in Rajko Ferk.

Posebnost kolonije je bil predstavnik arabske države Katar Ahmed Nooh, ki je prišel na povabilo Rajka Ferka in ob podpori podjetnika Matjaža Žargija. Slednji je vzpostavil stik z direktorico vizualnih umetnosti na kulturnem ministrstvu države Katar Hanadi Al Darwish. Prihodnje letu se obeta na koloniji njen obisk. Slikar iz te države pa je bil nad Slovenijo navdušen.

Kolonijo so sicer izvedli ob prijazni podpori podjetja Senčila Ješovnik in vrste ostalih ljubiteljev kulture (Steyer vino, Costella, idr.), prav tako pa je župan občine Duplek, ki je prišel na zaključno razstavo obljubil, da bo občina Duplek kolonijo v prihodnosti podprla izdatneje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.