03:05, čet, 9. Maj

V času martinovanj poostren nadzor voznikov





Pred nami je Martinov konec tedna, ko se bo odvijal četrti del akcije 0,0 šofer – trezna odločitev. V času do 11. novembra bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Skupaj s pristojnimi inšpektorati pa bodo izvajali tudi intenzivne nadzore nad nedovoljeno prodajo in ponudbo alkohola v gostinskih lokalih.

Kot so sporočili z ministrstva za zdravje in policije, bodo v okviru akcije od danes naprej ponovno potekale intenzivnejše aktivnosti z namenom zmanjšanja števila prometnih nesreč, ki se zgodijo pod vplivom alkohola in drog. Cilj kampanje je ničelna toleranca do alkohola in drog v prometu.

V tem času bo na slovenskih cestah možno opaziti povečano število policistov, ki bodo preverjali tako vožnjo pod vplivom alkohola, kakor tudi vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Poostrene kontrole bodo potekale ob različnih časovnih obdobjih in na različnih cestnih relacijah. Prav tako bodo policisti vsem kršiteljem hujših prekrškov odredili tudi preizkus alkoholiziranosti.

Partnerji nacionalne kampanje ob bližajočem se martinovanju, ki je pogosto povezano z uživanjem prekomernih količin alkoholnih pijač, pozivajo vse uporabnike alkohola k njegovi odgovorni rabi, voznike pa, naj nikar ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi.

Organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce pozivajo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe zakona o omejevanju porabe alkohola in alkohola ne prodajajo ali ponujajo opitim in mladoletnim osebam.

Akcija 0,0 šofer – trezna odločitev je usklajena akcija ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Javne agencije RS za varnost prometa, policije, inšpekcijskih služb ter drugih strokovnih institucij in nevladnih organizacij. Akcija pa bo potekala še med 1. in 20. decembrom.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.