08:27, tor, 30. Apr

V DC CSD Ruše z delavnicami za lepše počitnice





Nekateri otroci iz Ruš, Selnice in Lovrenca na Pohorju krompirjeve počitnice preživljajo na delavnicah, ki so jih pripravili v Dnevnem centru CSD Ruše. Včeraj in danes so – raje kot likovno ustvarjanje in izdelovanje nakita – izbrali čofotanje v bazenu.

V dnevnem centru Ruše so tudi za krompirjeve (kakor sleherne) počitnice pripravili program delavnic. Danes naj bi izdelovali nakit, a so se otroci ponovno odločili za rekreacijo v bazenu. Ko smo jih obiskali, so nam ob bazenu povedali, da se imajo lepo, da uživajo, plavajo, se igrajo in se veselijo: “Najraje bi bil vedno tukaj“, je povedal Jan.

delavnice bazen

Njihovo veselje je dejansko izražalo enega glavnih ciljev izvedbe delavnic: da bi otrokom vseh treh občin upravne enote Ruše omogočili kvalitetno preživljanje prostega časa. Morda tudi na način, ki jim ga starši – zaradi finančne stiske – ne morejo omogočiti. “Danes imajo starši zelo zelo tanke denarnice. Tega se zelo dobro zavedamo. Vse naše storitve so brezplačne, zato jih organiziramo v bližini, da je čim manj izdatkov. Sreča, da imamo tukaj blizu športne objekte,” je povedal Ivica Tomić, strokovni delavec v DC CSD Ruše.

delavnice bazen 2

Tako v Dnevnem centru skušajo polepšati počitnice otrokom iz socialno šibkejših družin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.