02:18, čet, 9. Maj

V Mariboru 15 napadalcev napadlo dva redarja zaradi napačno parkiranih vozil





Na današnji novinarski konferenci je mariborski župan Saša Arsenovič spregovoril o dogodku, ki se je včeraj zgodil v Mariboru. Kar 15 napadalcev je poškodovalo redarja.

Slika je simbolična

Do napada naj bi neuradno prišlo zaradi treh napačno parkiranih vozil. Zadeva je bila predana mariborskim policistom. Župan MO Maribor je povedal, da ju je kontaktiral in da sta danes v dobrem stanju, a na bolniškem staležu. “Gre za žalosten, nezaslišan dogodek,” je dodal in izrazil podporo.

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so dejali “Včeraj  popoldan sta  dva  mestna  redarja  iz  mariborskega Medobčinskega redarstva  izvajala svoje naloge, v bližini sodnega  Stolpa na Lentu v Mariboru. Na vozila, nepravilno parkirana  na pločniku, sta imela namen namestiti  obvestila o storjenem  prekršku.  Ko sta na prvo od parkiranih vozil  namestila  prvo  obvestilo, je do njiju pristopilo več moških, ki so jima pričeli  groziti, en od njih pa je enega od mestnih redarjev odrinil.”

Umaknila sta se v vozilo, skupina moških jima je grozila s smrtjo

Ko je še drugi moški istega redarja brcnil v nogo, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno  vozilo.  Skupina  moških jima je sledila do vozila, kjer je en od njih istega redarja, sedečega v službenem vozilu, brcnil še v predel reber. Prav  tako je skupina moških  redarjema grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na omenjenem predelu ne izvajata več svojih nalog.

“Takoj  po prejetem obvestilu o tem dogodku so policisti nujno intervenirali in  vzpostavili  javni red in mir. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po členu 299. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Ker predkazenski postopek še ni zaključen, več podrobnosti ne moremo posredovati,” je še dejal Miran Šadl.

Mariborski policisti ob opisanem primeru poudarjajo ničelno toleranco do kaznivih dejanj z elementi nasilja ali groženj, “tudi v bodoče pa se bomo odločno odzvali na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo zakonite naloge.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.