08:34, pet, 10. Maj

V Mariboru lov za Pokemoni





Priljubljena videoigra za pametne telefone Pokemon Go prihaja v Maribor. V torek se bo na Trgu Svobode odvil največji lov za Pokemoni. Zbor ljubiteljev igre Pokemon Go bo ob 19. uri.

untitled-

Organizatorji napovedujejo skupno iskanje, kjer se boste lahko podali v lov za najredkejšimi Pokemoni, hkrati pa si boste lahko izmenjali uporabne nasvete in se naučili novih trikov. Aplikacijo za Nianticovo igro Pokemon Go lahko odslej tudi uradno naložimo na svoje pametne telefone.

Aplikacijo Pokemon Go lahko naložijo državljani 26 evropskih držav

Aplikacija Pokemon Go je v trenutku postala izjemna uspešnica in poskrbela, da se je tržna vrednost japonskega tehnološkega velikana Nintendo v dveh dneh okrepila za več kot tretjino.

Aplikacijo za Nianticovo igro Pokemon Go lahko odslej tudi uradno naložite na svoje pametne telefone državljani 26 evropskih držav, med njimi tudi Slovenci. Pokemon Go je v Evropi dostopen še v Avstriji, Belgiji, Estoniji, Grčiji, Italiji, na Cipru, Češkem, Danskem, na Finskem, na Grenlandiji, Hrvaškem, Irskem, Islandiji, Latviji, Litvi in Luksemburgu, na Madžarskem, Malti, Nizozemskem, v Nemčiji, na Norveškem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, na Slovaškem, Švedskem, v Švici ter Španiji.

Lov na Pokemone v ZDA sproža resne skrbi za varnost igralcev

Kot poroča STA, igra, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in nadgrajene resničnosti, igralcem omogoča, da s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije Pokemon.

Proizvajalec aplikacije Niantic iz Kalifornije od igralcev v drobnem tisku zahteva, da ne motijo posesti in ne morejo zahtevati odškodnine za poškodbe ali smrt. Smrti še ni bilo, je pa avtomobil povozil 15-letnico v Pensilvaniji, ki je gledala v telefon in prečkala avtocesto.

Prvi dan po izidu Pokemon Go so aplikacijo v ZDA naložili že na vsak 20. pametni telefon s sistemom android, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prav tako je igra v trenutku pristala na vrhu lestvice brezplačnih aplikacij v Applovi spletni trgovini Itunes in pri tem prehitela uspešnice, kot sta Snapchat in Facebook.

Ljudje se podijo celo po pokopališčih, zaklenjenih parkiriščih, prihajajo na dvorišča, dovoze in ceste. Policija je doslej le izdala nekaj kazni, aretacij za motenje posesti pa še ni bilo, kljub številnim prijavam o možnih vlomilcih, za katere se je izkazalo, da so igralci Pokemona.

Ena od večjih nevarnosti v ZDA pa je, da bo lastnik posesti potegnil za sprožilec orožja, kar bo dobra podlaga za iskanje novega pravnega presedana, saj doslej še nihče streljal na igralce Pokemona.

Hrvaški gorski reševalci odsvetujejo lov na Pokemone

Hrvaška gorska reševalna služba (HGSS) je v četrtek, 14. julija, na svojem Twitter profilu opozorila turiste, naj v hribih ob hrvaški jadranski obali ne lovijo Pokemonov. Prejšnji teden so že opozorili turiste in državljane, naj ne snemajo selfijev, potem ko se je na Hrvaškem zaradi njih zgodilo več hujših nesreč.

“Dragi turisti, medtem ko ste na hrvaški obali, prosimo, spoštujte gorovji Velebit in Biokovo ter tam ne iščite Pokemonov. Hvala,” so tvitnili.

Hrvaški gorski reševalci pogosto opozarjajo turiste, naj se ne odpravljajo v hrvaške hribe brez ustrezne obutve, zaščite pred soncem in vode, če že nimajo pohodniške opreme.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.