09:20, čet, 2. Maj

V Mariboru: “Otroci nimajo dostopa do avtobusa. Šola nima kombijev, Mestna občina Maribor je gluha za ta problem”





“Obveščam vse starše, ki živijo Rošpoh del 76 in dalje, da na žalost, ne bo urejen prevoz šolskih otrok za ta dva meseca, ko se bo izvajala sanacija plazu, saj šola nima kombijev, občina Maribor je gluha za ta problem. Kot sem sama opominjala, da če plaz ne bo saniran do septembra, bo nastal problem za šoloobvezne otroke,” je na družbenih zapisala mamica šoloobveznega otroka.

“Na žalost me nihče ni jemal resno. Sedaj pa otroci dejansko nimajo dostopa do avtobusa, torej smo primorani starši ostati doma, saj tudi šola ni odklenjena ob 5.30 h, da bi lahko otroci čakali do 8.20 na začetek pouka. Otrok pa je pri nas 14, ki hodijo v šolo. Žalostno, da nihče ne prevzame odgovornosti in nihče ne pomisli, da ni problem samo plaz, da je problem tudi šola in sam dostop do javnega prevoza,” še zapiše.

Obrnili smo se na OŠ Kamnica in Mestno občino Maribor in preverili situacijo. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Oglasil se je Simon Hauptman, predsednik KS Kamnica. “Tukaj se morem vključiti, ker nekatere stvari pač ne pijejo vode. Na ta del nikoli ni bilo šolskega prevoza, ampak so otroci peš hodili do avtobusne postaje pri kapeli, zato nadomestne linije ni mogoče dobiti za dva meseca. Sam osebno sem klical na šolo in občino in se pozanimal kako in kaj. Edina možnost je, da se staršem, ki morajo otroke voziti v šolo izplača znižana kilometrina – tako kot se to počne na drugih območji v KS Kamnica in ostalih delih Slovenije, kjer ni zagotovljenega šolskega prevoza.”

V nadaljevanju je zapisal, da problem zdaleč ni takšen, kot se ga predstavlja. “Sam sem šel danes na teren, pogledal in takoj našel rešitev. Po telefonu sem jo skomuniciral tudi s lastnikoma parcel – gospo Pinter in gospodom Brunčkom. Vsem otrokom bo omogočen prehod mimo plazu. Obhod bomo uredili po travniku (kot narisano).”

Dogovor nam je potrdil tudi ravnatelj OŠ Kamnica Tomaž Čeplak, ki je zapisal, da se je predsednik KS Kamnica dogovoril z lastniki parcel, ki obidejo gradbišče, da smejo otroci ta del obiti po poti mimo gradbišča in se jim zato pot podaljša za (po moji, nestrokovni oceni iz aplikacije Zemljevidi) za 100m. “Ko obidejo gradbišče, je za njih vse običajno, torej kot vsak dan prihoda v šolo in imajo urejen prevoz v šolo z redno linijo.”

Druge novice

Comment

  • Robert

    6 septembra, 2023

    Nič novega. Poglejmo si kdo je župan njegovega vedenja ,v Mariboru in kakšni so solo interesi njega in njegove občinske priležnice .Upam da ne bo več izvoljen , da ne bo sedel na občinskem stolu neskončno kakor Janković v Ljubljani in Kučan v Sloveniji.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.