06:39, ned, 5. Maj

V Mariboru pijani ležali na pločniku, policija odgovarja





Na nas se je pred dnevi obrnila bralka, ki je želela ostati anonimna. Posredovala nam je fotografije, posnete na območju glavne avtobusne postaje v Mariboru.

Trdi, da sicer ni prvič opazila, da bi se ljudje, tudi večje skupine, zadrževale in popivale na tem mestu, a tokrat je naletela na prizor, kjer je več moških, med njimi tudi ženska, vidno opitih sedelo, ležalo na klopci in celo na pločniku. Več TUKAJ.

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so nam dejali, da o dogodku niso bili obveščeni. “Samo zadrževanje oseb na javnem kraju, kar avtobusna postaja je, ne predstavlja kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1). V kolikor posamezniki pri tem npr. vpijejo, urinirajo, se pretepajo ali na kakšen drug način vznemirjajo mimoidoče, navedno predstavlja kršitev ZJRM-1. Na vsako takšno prijavo se policisti odzovemo in v primeru ugotovljenih elementov prekrška tudi ustrezno ukrepamo,” so nam dejali in dodali,  da so policisti v letu 2023 obravnavali skupaj 3 kršitve določil na tem območju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.