14:51, sre, 8. Maj

V Mariboru v času Lenta tudi festival vin





Hiša Stare trte v Mariboru bo v času festivalskega dogajanja na Lentu naslednja dva tedna prizorišče Festivala vin, na katerem se bodo od 20. junija do 5. julija dnevno predstavljali priznani slovenski vinarji, obiskovalci pa bodo lahko okusili tudi vrhunska vin z zadnjega vinskega ocenjevanja Vinocool – Vino Forum.

trta5

Kot poudarjajo na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje, je Slovenija zakladnica vin in vinska Evropa v malem, slovenska vina pa se z lahkoto kosajo z najboljšimi svetovnimi vini vinskih velikanov. S festivalom želijo ljubiteljem vina predstavit najboljše kar priteče izpod preš slovenskih vinarjev, zato bo na Lentu mogoče vsak dan pokušati sadove zemlje in sonca na tematskih večerih, kjer bo poudarek na sorti, barvi ali stilu vina.

Pred Hišo Stare trte bodo vinski večeri potekali vsak dan med 19. in 23. uro, že današnji prvi večer pa bo potekal v znamenju šipona. Omenjeni podravski posebnež v preteklosti ni bil cenjen kot vrhunsko vino, danes pa s skrbno nego v vinogradu in v kleti dosega zavidljive rezultate tudi na mednarodnih tekmovanjih. Sobota bo minila v znamenju chardonnaya in odkrivanju razlike med vinom omenjene sorte na Primorskem in v Podravju, nedelja pa v znamenju cuveejev.

V naslednjih dneh se bodo nato zvrstili še večer laškega rizlinga, večer belih vin, pa renskega rizlinga in sauvignona, nato bosta sledila večera barikiranih in penečih vin ter večeri roseja, traminca, rumenega muškata, pinotov ter večer rdečih vin.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.