11:15, ned, 5. Maj

V ptujski bolnišnici zbirajo finančno podporo občin za gradnjo urgence





Direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič še naprej ostaja optimist glede gradnje urgentnega centra, za katerega v Spodnjem Podravju trenutno intenzivno zbirajo manjkajočih 600.000 evrov, kolikor bi jih morala finančno sicer precej podhranjena bolnišnica k projektu zagotoviti sama. Trenutno zbirajo soglasja županov k zagotovitvi polovice zneska.

 ptujska-bolnisnica

“Prihajajo ključni trenutki, ko mora biti odločeno o usodi ptujske urgence. V teh dneh je stekla zaključna akcija zbiranja podpisov s strani županov regije pod pismo o nameri, s katerim se bodo zavezali k zagotovitvi 300.000 evrov, ki jih bolnišnica nujno potrebuje za zagotovitev lastnega dela sredstev,” je dejal Levanič.

Načelno soglasje so župani Spodnjega Podravja izrekli že na junijskem kolegiju, na katerem so jih predstavniki bolnišnice seznanili z resnostjo razmer glede usode urgence, ki lahko ob neuresničitvi ogrozi nadaljnje delovanje celotne bolnišnice.

Podjetja Talum, Perutnina Ptuj in Finakos so aprila začela z akcijo zbiranja denarja in doslej z izdatno lastno pomočjo uspela zbrati okoli 250.000 evrov. Levanič pravi, da bo potrebno zagotoviti še nekaj 10.000 evrov, za katere pa meni, da jim bo ob še zadnji akciji partnerjev bolnišnice potem, ko bo zagotovljena glavnina denarja, uspelo zbrati.

Ob tem je potrdil, da so vsi projekti in njihova recenzija ter način zagotavljanja denarja, ki ga mora zagotoviti država, bolj ali manj dogovorjeni in pripravljeni. Ker pa so proračunska sredstva trenutno zagotovljena le do konca leta, bo z razpisno dokumentacijo in izbiro izvajalca del potrebno pohiteti, da bi še letos zapičili prvo lopato in s tem zadostili sedanjim rokom.

“Še vedno smo optimistični, da letos zaključimo vse formalnosti, in najpozneje konec naslednjega leta urgentni center tudi odpremo,” je o možnostih realizacije projekta, za katerega ima ministrstvo za zdravje že od lani pripravljenih 1,9 milijona evrov proračunskega denarja, dejal prvi mož Splošne bolnišnice Jožeta Potrča Ptuj.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.