07:10, ned, 19. Maj

V Spodnjem Dupleku odprli rekonstruirano regionalno cesto





Direkcija za infrastrukturo je danes tudi uradno odprla prenovljeno regionalno cesto skozi Spodnji Duplek. Slovesnega odprtja okoli 1,4 milijona evrov vredne naložbe se je udeležil tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ki je med drugim poudaril, da so z ureditvijo izboljšali pretočnost prometa in prispevali k večji prometni varnosti.

Kot je dodal Gašperšič, je dobra cestna infrastruktura v državi eden ključnih dejavnikov za uspešen razvoj gospodarstva in turizma, ohranitev poseljenosti in mobilnost prebivalstva. “Veseli me, ko naši načrti za izboljšanje cestne infrastrukture postanejo realnost,” je danes v nagovoru ob odprtju poudaril minister za infrastrukturo.

otvoritev ceste duplek

V okviru projekta so obnovili skoraj 800 metrov ceste in zgradili krožišče ter razširili most. Ob tem so zagotovili tudi nove površine za pešce in novo javno razsvetljavo. Sicer pa je projekt skupna naložba direkcije za infrastrukturo, ki je vložila več kot milijon evrov, in občine Duplek, ki je za naložbo prispevala dobrih 300.000 evrov.

Rondo Spodnji Duplek; FOTO: bralec R.F.
Rondo Spodnji Duplek; FOTO: bralec R.F.

Gašperšič je ob odprtju še poudaril, da ureditvi te ceste sledi še novogradnja prestavitve ceste od krožišča v Spodnjem Dupleku proti Koreni in prestavitev ceste do Dvorjan. Za to že potekajo postopki pridobitve zemljišč in gradbenega dovoljenja. Če bo vse potekalo v skladu z načrti, potem gradbeno dovoljenje pričakujejo naslednje leto, v drugi polovici leta pa bi že lahko začeli z realizacijo projekta.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.