07:27, ned, 12. Maj

V vodstvu MOM našli 5 mil. evrov





V mesecu dni je vodstvu Mestne občine Maribor uspelo najti približno 5 milijonov evrov dodatnih prihodkov v proračun. Dodatni viri bodo: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), odprodaja nepremičnin, prihranki ter predvideni dobički javnih podjetij in parkirnine!

Potem ko so pred dobrim mesecem dni skorajda govorili o bankrotu, so sedaj v vodstvu Mestne občine bolj optimistični. Pravijo, da so v času od umika izhodišč za pripravo proračuna intenzivno delali tako na stroškovni plati kot na področju dodatnih prilivov v proračun, iskali tudi notranje rezerve in pripravili predloge za zmanjševanje stroškov delovanja mestne uprave.

cernivec, fistravec, babic

Sledila bo racionalizacija:
“- reorganizacija celotne mestne uprave z osnovnim ciljem učinkovitega delovanja in obvladovanja procesov dela v korist občankam in občanom,
– zmanjševanje materialnih stroškov dela mestne uprave,
– priprava predloga za optimizacijo, ki vključuje tudi združevanje nekaterih proračunskih porabnikov, katerih ustanovitelj je MO Maribor (zavodi, agencije, skladi…).”
, so sporočili iz MOM.

Z dodatnimi ukrepi naj bi zagotovili okoli 5 milijonov evrov, nadalje pa naj bi se še za okoli 4 milijone zadolžili. Župan Andrej Fištravec je na današnjem zajtrku za novinarje povedal, da sledijo osnovnemu cilju: “da se proračun pripravi v višini prilivov zaključnega računa iz leta 2013, ki so znašali približno 95 milijonov evrov.

mestna hisa

Direktor mestne uprave Bojan Babič pa je pojasnil, da bodo nekaj denarja nabrali tudi tako, da bodo predstavnikom državnih ustanov, ki delujejo v mestu, začeli zaračunavati parkirnino in uporabo drugih javnih površin. “Racionalizacija poslovanja in stroškov na vseh področjih je glavno vodilo pri pripravi proračuna v primerjavi s prejšnjimi črnimi izhodišči, ki so bila takšna zaradi resnično konzervativno zastavljenega scenarija,” je še dejal Babič, ki je mesto direktorja zasedel po novem letu.
Nova izhodišča proračuna naj bi mestni svetniki obravnavali februarja.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.