23:34, tor, 7. Maj

VIDEO: Kandidati za poslance iz LMŠ so se danes predstavili Mariborčanom





Kandidati za poslance Liste Marjana Šarca, ki kandidirajo v Mariboru in okoliških občinah, so danes popoldne na stojnici na Trgu Leona Štuklja nagovorili mimoidoče. V Mariboru se mudi tudi Marjan Šarec, ki je skupaj z njimi opravil tudi sprehod po mestu.

Prvi mož LMŠ Marjan Šarec je poudaril, da LMŠ dokazuje, da jim je mar za Maribor in severovzhodni del države. Saj so že prej bili večkrat v Mariboru in da so zdaj ponovno tu. “Naši kandidati in kandidatke so ljudje z realnimi življenji in ki niso rojeni z zlato žlico in trdo delajo vsak dan,” je dejal Šarec. Povedal je še, da so se v preteklem mandatu kot stranka dokazali, poslanska skupina LMŠ ni bila nova skupina in da lahko danes, po štirih letih reče, da ima poslanska skupina, kaj za pokazati. Ob tem pa tudi, da so vsi kandidati in kandidatke dostavili potrdilo o nekaznovanosti in potrdilo o tem, da niso v kazenskem postopku, med drugim tudi v tem pomenu, da se bodo spopadli z razraslo korupcijo v državi.

Nujen zagon gospodarstva po epidemiji

Kako pa zagnati gospodarstvo po epidemiji, ki je zarezala globoke rane v takorekoč vse gospodarske panoge? Marjan Šarec je najprej izpostavil: “Vidimo, da se vlada hvali z visoko gospodarsko rastjo, prikazuje neke številke, ki pa po našem mnenju niso realne.” Pravi, da vlada še ni obravnavala poročila Umarja. Prav tako se po njegovih besedah gospodarska rast niža, ohlaja.

Mariborska občina bi morala dobiti letno več denarja

Med kandidati in kandidatkami za poslanca oziroma poslanko je Lidija Divjak Mirnik, ki je ta aktualni mandat že poslanka v Državnem zboru. Divjak Mirnikova meni, da se da zastopati lokalno skupnost v Ljubljani v parlamentu: “To smo tudi dokazali. Tudi sama, takrat ko sem ustanovila s kolegi, poslanci iz vseh političnih strank, klub 7, kjer smo dve leti zelo dobro sodelovali,” je dejala in poudarila, “da je mariborska občina tista, ki letno dobi za 20 milijonov premalo za obvezne naloge, ki jih mora izpolniti – in ker dobi s povprečnino premalo denarja, mora za ta del, ki ga mora oddelati, vzeti iz investicij in še od drugod.” Zato meni, da bi morali spremeniti formulo, ki mestni občini nalaga obvezne naloge.

Medicinske sestre odhajajo v Avstrijo

Nataša Vidnar je izpostavila, da Maribor potrebuje posameznike z izobrazbo in izkušnjami. “Pripadam največji poklicni skupini, torej medicinskim sestram. Vemo, kaj je naredila epidemija,” je začela in nadaljevala, da je mnogo medicinskih sester odšlo v Avstrijo. Meni, da je treba marsikaj spremeniti in izboljšati ter prenesti kaj tudi preko Trojan v Ljubljano.

Zagovarjanje interesov mesta in obrobja

Da je politika del naših življenj in da se tega zavedajo, je dejal Dejan Stanko, ki prav tako kandidira za poslanca na seznamu LMŠ. Poudaril je, da je treba zagovarjati interese lokalne skupnosti, ob tem pa, da sam kandidira v sedmem volilnem okraju, ki ni center Maribora, kjer je obrobje.

Nekateri prvič vstopajo v politiko z željo po spremembi

Med kandidati za poslance so tudi novinci v politiki, tako kot Miran Križnjak, ki je povedal, zakaj se je odločil za vstop v politiko. “Prvič, da se ne ponovita zadnji dve leti,” je dejal in povedal, čemu je izbral prav to stranko.

LMŠ-jeva najmlajša kandidatka za poslanko širšega mariborskega okoliša je Tjaša Blanuša, ki je izpostavila, da želi boljše pogoje za mlade, da se lahko osamosvojijo, da dobijo varno in stabilno službo, da rešijo stanovanjski problem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.