14:29, sob, 4. Maj

VIDEO: Marjan Šarec: “Slovenija pomaga Ukrajini, tukaj ni nobene dileme, da vlada s pomočjo pravilno postopa.”





Marjan Šarec, prvak stranke LMŠ, je za naš medij izpostavil, da gre pri spopadih v Ukrajini za Putinov napad na Ukrajino, ne pa za za napad ruskega naroda na ukrajinskega.

“Gre za nedopustno agresijo na suvereno državo in tukaj je slovenska politika enotna,” je dejal in dodal: “Nihče ne podpira Putina. Treba je vedeti, da ne gre za napad ruskega naroda na ukrajinskega, ampak gre izključno za Putinov napad. Putin, ki je ostal v času in prostoru, ki sanja neke stare ureditve, ki so nekoč bile. In tokrat je šel predaleč, mislim, da je prestopil to mejo, ko koraka nazaj več ni.” Šarec je dejal, da je “Putin zdaj precej izoliran od ostalega sveta, vemo tudi, da zdaj tudi Kitajska ne podpira več Moskve.” Meni, da se bo ta vojna med Ukrajino in Rusijo zaključila za zeleno mizo, temu pa bo sledila težka in mukotrpna obnova Ukrajine.

“Slovenija že zdaj pomaga Ukrajini,” je nadaljeval Šarec in dodal, da “tukaj ni nobene dileme, da vlada s pomočjo pravilno postopa. Ne želimo pa v LMŠ podpirati nabiranja političnih točk na račun vojne, kajti vojna je grozna sama po sebi. Zato tudi želimo, da Slovenija kot članica EU in Nata je del skupne politike in da se ne drži preveč nazaj, niti da se preveč izpostavlja, ampak vsi – celotna Evropa mora ravnati enotno v tem primeru in tako tudi ravna, zatop pričakujem in upam, da se bo ta nesmiselna vojna čim prej končala.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.