02:50, sob, 27. Apr

VIDEO: Minister Počivalšek: “Ključen problem gospodarstva je pomanjkanje delovne sile.”





Na nedavnem obisku ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška v Mariboru je ta poudaril, da Podravje v razvoju gospodarstva sledi vseslovenskim trendom, da pa mora slovensko gospodarstvo rešiti štiri probleme, da ne bo prišlo v krizo. Z brezposelnimi, mlado delovno silo, uvoženimi delavci in upokojenci.

Da je stanje gospodarstva v Sloveniji odlično, meni minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki je bil nedavno v Mariboru, ko so podeljevali nagrade naj podjetjem Podravja.”Še naprej imamo nadpovprečno gospodarsko rast v okviru Evropske unije,” je dejal minister in dodal, da je ponosen na izvoz, da so podjetja v vedno večji meri internacionalizirana, pa tudi gospodarski utrip Podravja, moram reči, sledi vseslovenskim trendom. In jaz, moram reči, gledam optimistično naprej.” Pravi tudi, da je gospodarstvo v dobri kondiciji in pripravljeno na morebitno krizo. Poglejte njegovo izjavo:

Glede na to, da se vse večkrat omenja novo gospodarsko krizo v Evropi in v Sloveniji, je komentiral tudi to. Pravi, da lahko dva problema pripeljeta do manjše gospodarske rasti v Sloveniji. Najprej znanji, na kaetrega ne moremo vplivati. “To so trgovinske vojne. Če pride do zaostrovanja med Evropsko unijo in Slovenijo, predvsem na področju avtomobilske industrije, bo to imelo negativen vpliv na nas,” meni Počivalšek in dodaja: “Kljub vsemu pa zaradi situacije v svetu mislim, da se največja ekonomija ne more skregati.” Več v njegovi izjavi:

Počivalšek še trdi, da se to da rešiti na štiri načine. Najprej je treba sprejeti ukrepe, s katerimi tisti dela sposobni ljudje, ki so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, ne bodo več mogli reči, da se jim ne splača delati. Poudarja pa, da je treba omogočiti tistim, ki ne morejo delati iz ranih razlogov, da jim država z raznimi transferji pomaga. Po njegovem je treba omogočiti tudi upokojencem, če še želijo delati, da imajo to možnost. Še več o rešitvah gospodarstva pa v izjavi:

Kot tretji vzrok je dejal, da je problem mlade delovne sile, ki se pozno vključuje v proces dela, kot četrti vzrok pa uvoz delovne sile. Poglejmo njegov odgovor:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.