11:40, pet, 26. Apr

VIDEO: Ministrica Asta Vrečko o aferi Smodej, ter povezavah Levice





Policija še vedno izvaja potrebne ukrepe in zbira obvestila o morebitnih sumih kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost in drugih kaznivih dejanj, prva žrtev bi sicer naj na policijo podala prijavo.

Na dogajanje se je za našo televizijo odzvala tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je v izjavi za medije izrazila ničelno toleranco do te problematike, tudi v kulturi, ter napovedala preverbo možnih sistemskih ukrepov.

Na domnevne spolne napade so se konec tedna ponovno odzvali tudi na policiji, kjer so zapisali, da skupina policistov in kriminalistov zadevo intenzivno preiskuje.

Na policiji so poudarili še, da lahko žrtve policistom popolnoma zaupajo, saj bodo storili vse, da se kazniva dejanja zoper njih ne bodo ponovila. Na policiji pozivajo vse oškodovance domnevnih kaznivih dejanj, da primere prijavijo policiji, in sicer na najbližji policijski postaji, na interventno številko 113 ali preko e-naznanila kaznivega dejanja.

Na voljo tudi anonimni telefon

Pozivajo tudi druge osebe, ki imajo informacije o okoliščinah domnevnih kaznivih dejanj, da jih sporočijo policiji, kar lahko naredijo tudi na anonimni telefon policije 080 1200 ali prek anonimne e-prijave. Informacije o prijavi spolnega in drugega nasilja je mogoče dobiti tudi na spletni strani policije.

Za STA so sicer z ministrstva sporočili, da ministrstvo za kulturo ni sodelovalo s Smodejem, sodelovalo pa je z društvom Fotopub, ki ga trenutno zastopa omenjena oseba. Društvo se je prijavljalo na različne redne razpise ministrstva, ki jih to objavlja za podporo kulturnim programom in projektom, izbor projektov pa opravlja področna strokovna komisija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.